Diari Més

Sanitat

El 74% de les assistències al CMQ són finançades amb cobertura de mútua privada

El govern preveu que el trasllat a les instal·lacions de l’antic Hospital faciliti un augment de l’activitat de privats i el posicioni com a «referent comarcal»

Una imatge d'arxiu de la façana del CMQ, al carrer Gaudí.

El 74% de les assistències al CMQ són finançades amb cobertura de mútua privadaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de tres quartes parts dels pacients que empren els serveis del CMQ ho fan a través d’una mútua de cobertura privada. El càlcul, que no inclou les mútues obligatòries com els trànsits escolars o esportius o de cobertura pública, dibuixa un percentatge d’usuaris atesos al centre en aquestes condicions que va ser del 74% al 2016: és a dir, 74 assistències de cada 100 es van finançar amb cobertura de mútua privada l’any passat. Una xifra, aquesta, gairebé idèntica a la que es va recollir al llarg del primer trimestre d’aquest 2017, i que ascendeix a un 74,3%.

Les dades les feia públiques la regidora i presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, en el transcurs del ple del passat 8 de juny, a preguntes del Grup Municipal del PP. Amb el recompte damunt la taula, Llauradó explicava que «no hi ha diferència significativa entre la variació del percentatge de l’any 2016 respecte al primer trimestre del 2107».

Un pla de màrqueting

«El trasllat del CMQ –a l’espai de l’antic Hospital Sant Joan– ha de permetre garantir la continuïtat de tota l’activitat de mútues i privats que actualment s’està realitzant a les instal·lacions del carrer Gaudí i es preveu que el trasllat a les noves instal·lacions sumat a la posada en marxa del pla de màrqueting a l’inici de les obres de rehabilitació facilitaran el creixement de l’activitat de mútues i privats», explicava Llauradó sobre els objectius, a curt i a mig termini, que es fixa el CMQ. I responia, preguntada sobre la demora en aquest trasllat que ha de produir-se en el darrer tram del proper 2018, que «lluny de perjudicar la seva imatge», el trasllat, «permetrà el CMQ posicionar-se en el mercat de mútues i privats com el centre de referència del Baix Camp i comarques adjacents, a banda de promocionar i incentivar econòmicament tota la zona d’influència annexa a la nova ubicació».

Sagessa ha deixat a les mans de l’estudi d’arquitectura local Carles Busquets Rosich la redacció del projecte i la direcció de les obres d’adequació que s’hauran de dur a terme a l’edifici de consultes externes de l’antic hospital per tal que aculli l’activitat del CMQ, que actualment ocupa l’espai de la Clínica Fàbregas. El concurs, resolt a finals de juliol, és el primer dels tràmits que caldrà completar per consumar el trasllat. Aquest pas representa una inversió de prop de 70.000 euros –el global del canvi està pressupostat en uns 3 milions– i el plec de condicions concreta un termini de tres mesos, a partir de la signatura del contracte –que ha de produir-se en menys de quinze dies– per lliurar el projecte.

tracking