Diari Més

Mobilitat

El vol Reus-Bristol desviat a El Prat va deixar a terra 26 dels passatgers

Una afectada manté que Ryanair va tancar l’embarcament en 150 viatgers i va informar que l’avió sortia sense una auxiliar, «traslladada en ambulància»

Nova ruta de Ryanair entre Reus i Birgmingham des de 24,99 euros

Nova ruta de Ryanair entre Reus i Birgmingham des de 24,99 eurosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 26 persones que havien comprat un bitllet per pujar al vol Reus-Bristol operat per Ryanair dissabte passat, el 5 d’agost, van quedar-se a terra, a l’Aeroport de Reus, mentre l’aeronau s’enlairava amb la resta dels passatgers a bord, altres 150 que sí que hi van entrar. L’avió, segons informaven fonts de la mateixa companyia, va ser desviat a El Prat «després que un membre de la tribulació de cabina es trobés malament» i, a Barcelona, «l’avió va aterrar amb normalitat, s’hi va embarcar un altre tripulant de cabina per reemplaçar l’anterior i el vol va continuar fins a Bristol».

Una de les persones que va pagar pel bitllet però no va viatjar, i que prefereix no revelar la seva identitat, explica que, encara a l’Aeroport, els passatgers van ser informats ja a la cua d’embarcament que una de les auxiliars de vol havia patit una indisposició i que havia estat traslladada a un centre mèdic en ambulància. També que, a partir d’aquí i, després d’hores d’espera acumulades, «Ryanair va anar cridant els passatgers pels seus noms i no per l’ordre de la cua, donant prioritat a les famílies que duien nens petits o als que tenien la targeta de la companyia, tal com ens explicaven».

«Quan ja únicament quedàvem 26 a la cua, ens van dir que no podríem pujar a l’avió perquè, sense l’auxiliar, la quota de passatgers estava completa, i que només podien volar els 150 que ja estaven asseguts. Jo era la següent. Els que estàvem allà havíem esperat durant hores a la porta d’embarcament i ningú no ens havia avisat que això passaria», afegeix l’afectada, que relata que «en cap moment ens van dir que el vol es desviaria a Barcelona ni que embarcarien una altra auxiliar. I, de fet, si havien pogut volar fins allà, no entenc per què un cop allà sí que hi havia necessitat d’embarcar un altre tripulant de cabina pel que quedava de trajecte».

L’alternativa, BCN-Birmingham

La dona detalla que, des de Ryanair, «als que ens havíem hagut de quedar a l’Aeroport de Reus ens van donar dues alternatives. Una era viatjar fins a Barcelona i, a El Prat, agafar un vol fins a Birmingham en previsió que després ens traslladessin, imagino, fins a Bristol. L’altra, tornar-nos l’import dels bitllets, opció que només dues persones vam demanar i que encara no han fet». I que «entre els que no vam volar no hi havia cap anglès, només locals i una família francesa». Es dóna la circumstància que, des de l’Aeroport de Reus, la companyia irlandesa opera dos vols setmanals a Bristol, cada dimarts i cada dissabte entre el 3 de juny i el 30 de setembre. L’altra companyia que ofereix la mateixa ruta és Thomson Airways, que opera un vol cada dissabte entre el 6 de maig i el 21 d’octubre.

Segons el rastre de l’identificador de l’avió, el vol en qüestió havia d’haver sortit de Reus, el 5 d’agost, cinc minuts abans de les quatre de la tarda, sempre hora espanyola, i haver arribat a Bristol a les cinc. Però, no va deixar l’aeròdrom de la capital del Baix Camp fins dos quarts i deu de les vuit de la nit. Mitja hora més tard va aterrar a Barcelona, des d’on tornava a enlairar-se a un quart d’onze de la nit. Els passatgers baixaven de l’aeronau, ja a la seva destinació, quan passaven set minuts de les onze.

Les regulacions de la UE impedien pujar més viatgers

Fonts de Ryanair detallen que la indisposició de la tripulant de cabina va donar-se a l'Aeroport de Reus i que «tot seguint les regulacions de la Unió Europea, només 150 passatgers van poder embarcar a l'avió». Les mateixes fonts destaquen que, als qui no ho van poder fer, «se'ls hi van donar tiquets de beguda, allotjament a un hotel i se'ls va oferir el reembolsament o el canvi de bitllet per al següent vol disponible a Bristol». L'ació va ser desviat a Barcelona, concreten, «per facilitar el reemplaçament del membre de cabina per qüestions operatives». Ryanair reitera la «disculpa sincera» als 26 viatgers que van quedar-se a terra, a l'Aeroport de Reus.

tracking