Diari Més

Política

Reus tornarà a tenir quatre alcaldes durant la segona quinzena d'agost

El descans de Pellicer repartirà l’alcaldia accidental entre Montserrat Vilella, Noemí Llauradó i Jordi Cervera, qui ocuparà el càrrec durant el Reus-Nàstic

D'esquerra a dreta, Vilella, Pellicer, Llauradó i Cervera, a un ple.

Reus tornarà a tenir quatre alcaldes durant la segona quinzena d'agostOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat tornarà a tenir durant aquest mes d’agost, tal com va succeir l’any passat, quatre alcaldes. Coincidint amb el període de vacances del batlle Carles Pellicer, diferents tinents d’alcalde assumiran l’alcaldia accidental. Pellicer descansarà de les seves funcions entre dimarts de la setmana vinent i el 3 de setembre. Del 15 al 21 d’agost, la regidora Montserrat Vilella n’ocuparà el càrrec. Del 22 al 28 del mateix mes ho farà el regidor Jordi Cervera i, entre els dies 29 d’agost i 3 de setembre, l’alcaldia accidental recaurà en la regidora Noemí Llauradó. Els tres reemplaçaran Pellicer durant pràcticament una setmana, fins que el 4 de setembre aquest assumeixi de nou les funcions.

Més enllà de la qüestió anecdòtica del repartiment a tres en el relleu, l’alcaldia accidental va portar els regidors qui l’ostentaven, l’agost passat, a exercir-la en tessitures força diferents. Dos dies després que Pellicer iniciés les vacances, Montserrat Vilella va haver de personar-se al número 75 del camí de Valls davant la mort d’un home de 76 anys arran d’una explosió al seu domicili. Un cop al lloc dels fets, l’alcaldessa accidental confirmava la defunció de l’home i lamentava els fets sense entrar en valoracions sobre les causes. L’incendi, que s’havia originat cap a les onze del matí, va quedar controlat en poc més de mitja hora i els residents del bloc, que havia estat evacuat, van poder entrar novament als seus domicilis pels volts d’un quart d’una.

De l’Ultraebre a l’Estadi

En l’àmbit més lúdic, l’alcaldia de Jordi Cervera va produir-se al mateix temps que la participació de l’esportista en l’Ultraebre, una exigent travessia de natació entre els embarcadors de Tivenys i d’Amposta. Abans de fer cap a l’aigua, l’any passat, el regidor va haver d’informar les autoritats pertinents que prendria part en la prova, tal com ell mateix explicava, «per tal que se m’avisés el més ràpidament possible davant qualsevol fet». Enguany, el regidor d’esports serà alcalde coincidint amb el CF Reus-Nàstic, el derbi que tindrà lloc a l’Estadi el 27 d’agost. Cervera també ho va ser, l’any passat, durant la celebració de l’acte de l’ANC que va plantar 150 maniquins amb missatges a favor de la independència a la plaça del Mercadal, en una acció que va aixecar polèmica per les crítiques de Ciutadans, que qüestionaven que l’Ajuntament hagués «donat a l’ANC les llicències i permisos per celebrar una performance partidista».

Més tranquil·la va ser l’alcaldia accidental de Noemí Llauradó –qui al 2016 va posar-se al lloc de Pellicer del 22 al 26 d’agost i enguany ho farà entre el 29 d’agost i el 3 de setembre–, que va haver de donar resposta a la reclamació de paradistes del Mercat Central per tal que el CMQ es reubiqués a les instal·lacions de l’antic Hospital Sant Joan. Tal com va anunciar llavors, la previsió és que el projecte de reforma –adjudicat a l’estudi Carles Busquets– desemboqui en el trasllat.

tracking