Diari Més

L'Ajuntament no farà concessions als ocupes de Joan Coromines perquè no estan empadronats a Reus

El consistori assegura que no reuneixen les «condicions legals» perquè se'ls reconegui la «vulnerabilitat sobrevinguda»

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus, en primer terme, conversant amb gitanos que han ocupat un dels pisos, i dalt d'un balcó dels habitatges ocupats, una dona observant-los.

il·legal, gitano, habitatge, lloguer social, carrer Joan Coromines, Reus, BBVA, ocupació, ocupa, bloc, CUPACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus es mostra ferm respecte a la seva negativa a fer concessions a les famílies que ocupen els pisos del carrer Joan Coromines. Segons ha sentenciat el consistori a través d'un comunicat, «el Govern de Reus no farà cap concessió en un cas clar d’ocupació il·legal, que poc té a veure amb la situació social dels ocupants».

Segons detallen, els serveis socials municipals han atès a representants dels ocupants dels habitatges i han informat que no reuneixen les «condicions legals» perquè se'ls reconegui la «vulnerabilitat sobrevinguda» que preveu la Llei 24/2016, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. A més, les famílies tampoc estan empadronades a Reus, de manera que el consistori recorda que únicament pot fer informes de vulnerabilitat a les persones empadronades a la ciutat i que compleixin amb els requisits previstos. Segons assegura l'Ajuntament, «els ocupants il·legals dels habitatges del carrer de Joan Coromines haurien de sol·licitar l'informe a l'ajuntament del municipi on estan empadronats, que no és Reus».

Per últim, l'Ajuntament ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que vetlla perquè les persones en situació de vulnerabilitat tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques, però adverteix que no permetré que «algú s'aprofiti de la situació».

Per altra banda, la CUP ha fet una roda de premsa aquest dijous presentant-se com a mediador del conflicte.Els cupaires carreguen contra Serveis Socials per no intervenir, i asseguren que el BBVA, titular dels blocs -en tràmit per adquirir-ne la possessió-, té bona voluntat i estaria predisposat a reubicar les famílies ocupes. Tot i això, l'entitat bancària asseguraque queda subjecte sempre a l'informe de vulnerabilitat de Serveis Socials.

Per la seva banda, el portaveu cupaire Èdgar Fernández, que ha aprofitat per carregar contra l'Ajuntament perquè, en la seva opinió, no s'ha preocupat per la qüestió, ha anunciat trobades «a tres bandes» -famílies, entitats financeres i la CUP, sense incloure Serveis Socials- a partir de la setmana vinent, si bé, segons Fernández, un cop s'hagi encarrilat el tema, la CUP es quedarà en un segon pla.Respecte a aquest paper de mediador que ha anunciat la CUP, el consistori ha acusat la formació de «deslleialtat institucional», ja que «ni n'ha estat informat ni n'ha tingut cap coneixement».

Un dels blocs ocupats amb nombrosos membres de les famílies gitanes ocupes concentrats baix al carrer.

ocupa, Reus, bloc, carrer Joan Coromines, BBVA, gitano, habitatge, lloguer social, ocupació, CUP, il·legalACN

tracking