Diari Més

Mobilitat

Desvien un vol Reus-Bristol per la «indisposició» d'un membre de la tripulació

L’avió, de l’aerolínia Ryanair, va haver d’aterrar a El Prat 30 minuts després d’enlairar-se per reemplaçar el treballador i va acumular sis hores de retard

Una imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair a les instal·lacions de l'Aeroport de Reus.

Desvien un vol Reus-Bristol per la «indisposició» d'un membre de la tripulacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vol de la companyia Ryanair que cobria la ruta Reus-Bristol va haver de desviar la seva trajectòria, aquest dissabte dia 5 d’agost, i aterrar a les instal·lacions d’El Prat tot just 30 minuts després d’haver-se enlairat, ja amb prop de quatre hores de retard, a l’Aeroport de Reus. L’avió va tocar terra a la ciutat anglesa passades les onze de la nit tot i que l’arribada estava inicialment programada per a les cinc en punt de la tarda, hora espanyola. Fonts de Ryanair han explicat al Diari Més que aquest aterratge imprevist a Barcelona va realitzar-se «després que un dels membres de la tripulació de cabina es trobés malament», sense concretar cap més detall sobre la «indisposició» del treballador de l’aerolínia.

Les mateixes fonts apunten que l’aturada a El Prat, cap a les vuit del vespre, es va produir «amb normalitat», i que no va tractar-se d’un aterratge d’emergència. Un cop arribats a Barcelona, amplien des de la companyia irlandesa, «es va embarcar un altre tripulant de cabina per reemplaçar el que es trobava malament i el vol va continuar fins a Bristol». Amb tot, el moviment a l’avió, un Boeing 737-8AS amb l’identificador FR8337, va generar més de sis hores de demora per als passatgers.

Arribada a les onze de la nit

El model d’aeronau que va patir la incidència relacionada amb la tripulació de cabina entre Reus i Bristol té capacitat per traslladar entre 160 i 190 passatgers. Tot i que Ryanair no facilita la dada de seients venuts per aquest vol en concret, cal esperar que, en trobar-se en plena temporada turística, l’ocupació fos més o menys elevada. De la mateixa manera, l’aerolínia puntualitza que «Ryanair va disculpar-se amb tots els passatgers afectats pel retard».

Segons el rastre de l’identificador de l’avió, el vol en qüestió havia d’haver sortit de Reus, el 5 d’agost, cinc minuts abans de les quatre de la tarda, sempre hora espanyola, i haver arribat a Bristol a les cinc. Però, no va deixar l’aeròdrom de la capital del Baix Camp fins dos quarts i deu de les vuit de la nit. Mitja hora més tard va aterrar a Barcelona, des d’on tornava a enlairar-se a un quart d’onze de la nit. Els passatgers baixaven de l’aeronau, ja a la seva destinació, quan passaven set minuts de les onze.

Ryanair és una de les dues aerolínies que ofereixen vols a Bristol des de l’Aeroport de Reus, un total de dos setmanals –dimarts i el dissabte– entre el 3 de juny i el 30 de setembre. L’altra és Thomson Airways, que opera un vol cada dissabte entre el 6 de maig i el 21 d’octubre.

L’incident de Thomson

Dilluns de la setmana passada, 31 de juliol, una incidència a un vol de la connexió Reus-Manchester operat per Thomson Airways, originada per l’impacte d’una escala contra el tram final de l’ala de l’avió, va provocar 14 hores d’espera als passatgers a l’Aeroport de Reus. En aquell cas, Thomson va aprofitar una de les seves rutes des de l’Aeroport de Màlaga-Costa del Sol per fer arribar l’avió fins a Reus i recollir, a darrera hora de la nit quan la sortida estava prevista a les nou del matí, part dels viatgers que s’havien quedat a terra. La resta van passar la nit a hotels de la zona, informaven mitjans anglesos.

tracking