Diari Més

Laboral

Més de 270 aspirants opten a 8 places d'agents de la Guàrdia Urbana a Reus

Uns 80 candidats a reemplaçar els guàrdies contractats en comissió de serveis al 2016 han caigut del llistat en el primer filtre

L'alcalde passa revista, en una imatge d'arxiu, als membres del cos de seguretat municipal.

Més de 270 aspirants opten a 8 places d'agents de la Guàrdia Urbana a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 275 persones han superat el primer filtre per prendre part en el procés d’oposicions que cobrirà vuit places d’agents de la Guàrdia Urbana a Reus. Es tracta, tal com precisen fonts municipals, de guàrdies que substituiran els agents que l’Ajuntament ja va contractar fa alguns mesos –per un període d’entre un i dos anys, i en llocs llavors vacants– en comissió de serveis, concretament després que el ple rebutgés, el 15 d’abril del 2016, la proposta d’ampliació de la plantilla de la policia local amb els vots en contra de CUP, Ciutadans i PSC. El govern justificava llavors aquesta alternativa presa per «garantir la qualitat en el servei de seguretat municipal». Un total de 353 aspirants van registrar la documentació a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), 78 dels quals van caure del llistat d’inici o per no haver abonat els drets d’examen –prop de 23,85 euros a Reus– o per no haver acreditat el permís de conducció de classe A i n’han deixat aquests 275.

Els aspirants admesos han estat convocats aquest dijous dia 10 d’agost, a dos quarts de nou del matí i a les instal·lacions de FiraReus, on es realitzarà l’exercici de selecció consistent en una prova cultural. El segon test, una prova de català, es durà a terme el 18 d’agost, a les nou del matí i a l’espai del Centre de Normalització Lingüística, per als qui hagin superat la prova cultural i que no hagin acreditat el nivell B2 de català. Les bases que regeixen les proves, que van ser aprovades mitjançant un decret que té data del passat 4 d’abril, van ser publicades el 20 del mateix mes i rectificades tres setmanes més tard. Entre els requisits hi havia tenir vint anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa, disposar dels permisos de conduir de classe A i B, no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o disposar dels coneixements de llengua catalana adequats a les funcions de les places convocades.

Escola de Policia i pràctiques

Abans de començar a desenvolupar funcions al cos de la policia local de Reus, els qui finalment hagin obtingut aquestes vuit places hauran de superar nou mesos de formació a l’Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès, i realitzar-se nou més de pràctiques ja a la plantilla de la Guàrdia Urbana –on es percep ja el salari base que correspon a la plaça– sota la direcció d’un tutor que en realitza un informe final previ a la incorporació com a agent del cos.

Cobrir l’Inspector

El ple d’aquest mes de juny, en un altre ordre de coses i arran d’una moció impulsada per Ciutadans, va tornar a tractar la qüestió de la convocatòria del concurs per cobrir la plaça d’Inspector de la Guàrdia Urbana de Reus. La formació reiterava la reclamació després que, al juliol del 2016, el mateix ple aprovés aquesta convocatòria. La moció, que contemplava també «instar la Junta Local de Seguretat a que impulsi l’elaboració i aprovació immediata del Pla Local de Seguretat de Reus, va ser aprovada amb el «sí» de PDeCAT, Ara Reus, ERC, PSC i PP. El regidor de Seguretat, Joaquim Enrech apuntava en aquell moment, amb tot, que «tenim la intenció de cobrir aquesta plaça però ara per ara hi ha qüestions més importants i no ho farem en la immediatesa que ells volen», en al·lusió a Ciutadans. Sobre el Pla Local de Seguretat, el govern va informar també durant el mateix ple que aquest es troba ja en fase d’elaboració.

tracking