Diari Més

L'Institut Gaudí tindrà una nova façana amb els colors corporatius del centre

Ensenyament invertirà prop de 135.000 euros en iniciar un rentat de cara a l’equipament, que farà servir pintura antigrafiti en la rehabilitació exterior

Una recreació, inclosa dins el projecte, de l'aspecte previst per a la façana de l'Institut Gaudí.

L'Institut Gaudí tindrà una nova façana amb els colors corporatius del centreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La façana i els accessos de l’Institut Gaudí viuran, en els propers mesos, reformes amb l’objectiu de «millorar la imatge» del centre. Ensenyament ha tret a concurs públic, amb un pressupost de licitació d’uns 135.000 euros, la primera fase de les obres de rehabilitació de l’equipament, que afectaran únicament a la façana principal i les laterals mentre que la intervenció de la zona d’accés es reserva per a una segona fase. En detall, el projecte preveu la reparació de «deficiències existents», tal com «esquerdes, acabaments pendents o el bufat dels revestiments», que «condicionen l’aspecte estètic de les façanes i desvirtuen l’aspecte exterior» de l’Institut Gaudí, ubicat al carrer Osca del barri Gaudí i que ofereix estudis d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

Així, els treballs que es duran a terme en la primera fase d’obres afectaran els revestiments de la façana i els seus laterals, la substitució de les finestres i elements auxiliars a la planta baixa, la retolació, la instal·lació elèctrica i el paviment. Tal com concreta el document del projecte, «l’acció de la pluja, la humitat, la contaminació i les modificacions realitzades a l’immoble han contribuït, al llarg del temps, a la degradació dels elements més exposats, deteriorant el seu aspecte i color inicials».

És per aquests motius que, a l’edifici que acull l’alumnat, «s’observa també el despreniment de part de l’acabat i l’aparició d’esquerdes a la façana» i «fruit d’anteriors reformes es pot veure la part inacabada de l’ampit de les zones on es van substituir les fusteries, a l’espera d’una segona reforma que contempli tot el conjunt de façana d’una forma unitària». En la intervenció impulsada per la Generalitat, i pel que fa a la fusteria, «es resoldrà la problemàtica d’estanquitat en alguns elements que actualment necessiten una millora constructiva, tot substituint la totalitat de la gelosia existent als laterals de la zona de les escales» de l’equipament.

Un mes i mig d’obres

La proposta per al rentat de l’Institut de Gaudí «prima els colors corporatius del propi centre, amb la vinculació d’aquest amb la tradició. De forma simbòlica es vol fer un gest al que representa i significa en la seva vessant històrica l’IES Gaudí», precisa el mateix document. Aquest especifica que la voluntat de les obres passa per «trencar amb la repetició marcada, simètrica, que actualment trobem en els volums existents. Mitjançant un joc compositiu i amb colors vius, emfatitzant les obertures amb elements de cert gruix, s’aconsegueix una nova perspectiva, moderna i renovada del conjunt».

Pel que fa als revestiments, hi ha programades feines de «repicat, neteja, reparació i tractament cromàtic» dels elements que l’integren. Com a curiositat, i tenint en compte els usos del centre d’ensenyament, el projecte contempla l’ús de «pintura antigrafiti en tota la zona inferior de les façanes rehabilitades fins a 2,20 metres d’alçada». El termini per a la presentació d’oferta a la licitació oberta per les feines de rehabilitació de la façana de l’Institut Gaudí finalitzarà el proper 7 de setembre. Amb tot, les obres s’allargaran durant aproximadament un mes i mig a partir del seu inici.

tracking