Diari Més

Mobilitat

Un pare reusenc tomba la política de Vueling de pagar per triar els seients

L’home ha aconseguit que l’aerolínia li permeti viatjar al costat dels seus dos nens, un amb síndrome de Down, amb tarifa bàsica

Unes 10.500 persones han compartit la història difosa per Carles Romero al seu perfil de Facebook.

Un pare reusenc tomba la política de Vueling de pagar per triar els seientsFacebook/Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Reus, pare de dos nens de 8 i 13 anys, ha aconseguit que Vueling variï «excepcionalment» la seva política i li permeti seure al costat dels seus dos fills –un d’ells amb síndrome de Down– sense pagar el suplement que les aerolínies apliquen per oferir als passatgers l’oportunitat d’escollir seient. Carles Romero, psicòleg de professió, va denunciar el cas públicament a través del seu perfil de Facebook, i va iniciar un seguit, de reclamacions a la companyia després que assignés llocs diferents dins l’avió als membres de la família. Queixes, aquestes, que en un primer moment no van donar resultat. Vueling insistia en convenir una altra tarifa per volar a prop dels dos nens menors d’edat. Fins que l’home va contactar, directament, amb la seu central de l’empresa: «Al final, vaig poder parlar amb algú que va canviar el que una hora abans resultava impossible», diu, «i se’m va argumentar l’excepcionalitat de la meva situació. Dec ser l’únic pare de la història que vola amb els fills. Independentment de la tarifa escollida, un nen discapacitat no pot viatjar separat». Ahir, els tres volaven en tres seients contigus amb Vueling en direcció a Itàlia per gaudir de les vacances.

Tot va començar en detectar Romero que, al moment de fer el check-in per a un vol Barcelona-Venècia, Vueling separava els membres de la família en la seva ubicació dins l’avió: dos junts i un de tercer a qui s’assignava una altra fila. El pare va decidir, tal com detalla en l’entrada a Facebook reproduïda a El Español, «exposar que no podia viatjar separat dels meus fills i vaig trucar a un 902 de pagament, és clar». Després d’«estar parlant durant vint minuts amb una màquina» finalment va ser capaç de contactar amb la companyia, a la qual «vaig explicar la situació i la solució que m’oferien era que canviés de tarifa i pagués. Com he de pagar per viatjat al costat dels fills?». Romero era conscient que els bitllets els havia comprat amb una «tarifa bàsica», però, de qualsevol manera «no penso pagar per viatjar i tutelar els meus fills. Fins i tot vaig argumentar un tema de seguretat. Ni així...».

«No és possible fer-ho»

Romero va sol·licitar «que em passessin amb un supervisor, de qui va obtenir «la mateixa resposta. Si vol viatjar amb els seus fills pagui, no és possible fer-ho des d’aquí, en tot cas passi per les oficines de Vueling a l’aeroport el mateix dia per veure si poden ells fer alguna cosa...». «Els vaig contestar: si som capaços d’enviar una sonda fins a Mart, no em diguis que no es pot canviar el seient d’un avió una setmana abans del vol», afegeix. Va ser «buscant altres telèfons, oficines centrals» i després de «traslladar la denúncia a un mitjà de comunicació» que Vueling va accedir a modificar els seients per tal que el pare i els dos nens, que són menors d’edat, volessin junts.

Una ‘post’ que és viral

«El tema és que si no ens queixem suficientment ens prenen per ximples. Però, si tots ens queixem podem fer que canviïn algunes coses. Totes les coses», concloïa, i demanava que «m’ajudeu a fer difusió d’aquest escrit per tal que s’avergonyeixin una mica i perquè altres famílies no es vegin obligades a viatjar separades dels seus fills si no paguen un plus». L’entrada a Facebook, publicada el passat 28 de juliol, ha esdevingut viral i més de 10.500 persones han volgut compartir-la. Des de Vueling, tal com recull El Español, asseguren que «mai no se separa les famílies si hi ha seients disponibles».

tracking