Diari Més

Mobilitat

El bus Reus-Salou incorpora una nova parada a prop del nucli comercial

El Tomb de Reus celebra la senyalització d’un punt d’aturada a la Riera Miró que faciliti el flux de turistes amb la Costa Daurada

Un dels autobusos que completa la línia Reus-Salou, a la parada.

El bus Reus-Salou incorpora una nova parada a prop del nucli comercialCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Transports Públics de Catalunya ha senyalitzat una nova parada de bus a la zona de la Riera Miró, en l’espai ubicat entre el carrer Orient i el Camí de l’Aigua Nova. Es tracta del punt d’aturada que venia reclamant des d’anys enrere el teixit comercial local, a través d’El Tomb de Reus, i que permetrà a partir d’ara que la línia que enllaça Reus amb la localitat i la platja de Salou pugui acostar-se uns metres més al nucli comercial. El Tomb de Reus havia denunciat en reiterades ocasions que la distància entre les parades existents –a l’avinguda de Sant Jordi, la plaça de les Oques o l’estació de bus– i el centre complicava que les botigues de la zona aprofitessin de ple el flux turístic que es genera durant els mesos d’estiu als municipis de la Costa Daurada.

Fins fa pocs dies, la mateixa línia feia aturada una mica més lluny de la nova parada –al davant del bar Tobogán–, tot i que aquesta no existia com a tal ni estava senyalitzada. Els xofers l’anuncien ara als usuaris, que hi han trobat «una opció més còmoda», apuntava ahir el conductor d’un dels vehicles de l’empresa Plana, que ofereix la ruta. La parada es troba clarament senyalitzada al material que l’Agència Reus Promoció ha editat per aquesta campanya turística, i es pot ubicar fàcilment al reformulat plànol de la ciutat que es dispensa des dels punts d’informació al visitant com a Reus-Salou City Center.

Durant els mesos d’estiu

Al capdavant d’El Tomb de Reus, la presidenta Gemma Molner celebra la senyalització de la nova parada a la zona de la Riera Miró i apunta que «per fi hem aconseguit introduir-la i que el bus segueixi fent el mateix recorregut». «Després d’insistir-hi durant tres anys, esperem que la parada es mantingui ara cada estiu», afegeix Molner, que concreta que «aquesta línia resulta l’única que, a més de connectar Reus i Salou, s’atura a punts de Reus. La resta són línies només de carretera. I calculo que aquesta, amb la nova parada, estarà activa com a mínim fins al setembre».

«Som una ciutat 100% comercial i això és necessari», havia explicat la presidenta d’El Tomb de Reus en ocasions anteriors, en representació del col·lectiu que reclamava la col·locació de la nova parada a tocar del nucli. I és que, amb aquest moviment, els botiguers esperen veure incrementar-se les arribades de turistes que s’acosten a Reus alhora que passen part de la seva estada també a altres indrets de la Costa Daurada, i que poden aprofitar la visita a la capital del Baix Camp per passejar i realitzar les seves compres.

Precisament per allargar l’estada dels turistes a la ciutat, Reus Promoció ha posat en marxa aquest estiu la campanya Reus, delícies d’estiu. Entre altres, el Pavelló dels Distingits del Pere Mata obre durant aquest període els diumenges i festius de dotze a dues del migdia, el Gaudí Centre no tanca al migdia i guanya hores i la Casa Navàs ofereix visites els dimarts, dijous i dissabtes en tres franges diferents. Enguany també hi ha un servei d’informadors al carrer, vigent fins el 30 de setembre.

tracking