Diari Més

El Mercat Central retira els gronxadors perquè no s'ajusten a la normativa

L’espai feia complicat resoldre qüestions com l’ancoratge a terra i tècnics estudien una nova ubicació

Una imatge d'arxiu, del passat 2016, del Mercat Central, amb una part dels gronxadors al fons.

El Mercat Central retira els gronxadors perquè no s'ajusten a la normativaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Mobilitat i Serveis ha retirat del Mercat Central els jocs infantils que havien estat ocupant en els darrers anys un espai a l’interior de l’edifici. La impossibilitat d’ancorar-los al paviment i el pas del temps, que havia propiciat que els gronxadors deixessin d’estar plenament adaptats a la normativa vigent, ha motivat la determinació de treure’ls del mercat. Fonts municipals concreten que mantenir-los hauria suposat ajustar-los a una sèrie de condicions relacionades amb la higiene i també amb la seguretat, com ara la instal·lació d’un terra tècnic, que resultaven complicades en la seva ubicació.

Els jocs es van apartar ja fa prop de dos mesos, tot i que el Mercat Central manté vigents la resta d’opcions orientades al vessant més lúdic. Alguns usuaris havien preguntat a través de les xarxes socials, aquests últims dies, sobre la retirada dels gronxadors per als nens. Una mesura que des del mateix compte dels Mercats de Reus a Twitter s’explicava per «motius de seguretat», alhora que s’apuntava l’alternativa del punt d’intercanvi de llibres que hi ha localitzat al mateix equipament.

El president dels paradistes del Mercat Central, Ildefons Vidal, explicava dilluns que el dels jocs infantils és «un servei més que està bé tenir però si la normativa de seguretat no ho permet, ningú no en té culpa, ni nosaltres ni l’Ajuntament ni Reus Mobilitat i Serveis, i els tècnics estan avaluant a quin lloc es poden posar els jocs a partir de les normes que marca la llei». «Si els tenim, ha de ser tal com toca», concloïa Vidal. Els gronxadors es trobaven a la zona central del mercat, un indret de pas on hi havia també bancs per fer-hi una aturada.

Repensar els mercats

Els Mercats de Reus es troben actualment immersos en un procés de reformulació que busca dinamitzar-los i rellançar-ne l’activitat. L’Ajuntament de Reus va signar al març del passat 2016 un conveni de col·laboració amb l’Institut de Mercats de Barcelona per un import total de 36.000 euros. Contemplava dos estudis, un d’adreçat al Mercat del Carrilet i els resultats inicials del qual ja han estat presentats als paradistes i un per al Mercat Central, que encara resta pendent d’elaboració. En el cas del Mercat del Carrilet, l’estudi és especialment necessari perquè les concessions vigents acaben el juny de 2019, quan es compliran 36 anys de la seva inauguració. Pel que fa al Mercat Central, les concessions vigents no acabaran fins al 2041.

tracking