Diari Més

Infraestructures

Rectificar el projecte de la carretera de Cambrils costa 167.000 euros a Territori

El canvi d’una petita rotonda per una solució de cruïlla a Blancafort i altres sis modificacions, amb l’obra en marxa, fixen la inversió en 1,33 milions

Una imatge de les feines que s'estan duent a terme entre els carrers d'Andorra i d'Anglaterra.

Rectificar el projecte de la carretera de Cambrils costa 167.000 euros a TerritoriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La detecció d’algunes «incidències que aconsellen la modificació» del projecte de condicionament i millora dels accessos a la carretera de Cambrils han portat Territori a replantejar-se part del document que guia les obres, ja en marxa, en la desembocadura de la via a la urbanització Blancafort. Un total de set punts centren els canvis que, tot i resultar de mitjana i petita envergadura, representaran una inversió extra de 167.000 euros més IVA i provoquen que el cost de l’obra s’enfili fins als 1,33 milions.

El més significatiu dels punts fa referència al condicionament de les cruïlles entre els carrers Andorra i Anglaterra i la sortida del Tennis Monterols, on s’havia de construir i senyalitzar una petita rotonda. Tal com detalla la memòria per a la modificació del projecte, entre els carrers Andorra i Anglaterra, «una vegada analitzat tècnicament es va comprovar que en l’espai disponible és impossible encaixar geomètricament una rotonda que permeti el gir dels vehicles pesants. Per això, s’encaixa una geometria d’intersecció» que sí que possibiliti aquest pas, en una solució «consensuada amb l’Ajuntament».

En aquest sentit, des de l’Associació de Veïns de la urbanització Blancafort, el president Bartolomé Pluma explica que «al març ja van plantejar-nos una ordenació del trànsit diferent, i no la rotonda petita, i va ser una solució que vam trobar encertada perquè un dels problemes que teníem aquí era que els camions no podien girar perquè no hi havia espai físic per a una rotonda». «La proposta ens agrada», conclou Pluma. Aquesta intervenció afegida al projecte tal com va engegar-se suposarà 95.000 euros més –en tots els conceptes sense IVA–, la xifra més elevada dins els 167.000 euros del total de les modificacions.

Drenatges i servei d’aigua i llum

La següent de més pes correspon a ajustos de drenatge –fins a 25.000 euros–, que es faran perquè «a la rotonda nord cal afegir un nou col·lector sota la cuneta» i també en fa falta un de segon «al costat est, donat que el punt de desguàs previst al projecte és inexistent». A més, caldrà reposar dos regs «no previstos» a la rotonda nord, adaptar la reposició del servei de telefonia a les demandes de la companyia i també les dels serveis elèctrics i els d’aigua potable a la rotonda sud.

Fonts de Territori han confirmat al Diari Més que al projecte de condicionament i millora de la carretera de Cambrils caldrà implementar aquestes modificacions i expliquen que es tracta d’un procediment que té lloc de manera més o menys habitual, tot i el cost que acabar de perfilar el document inicial amb les feines ja engegades afegirà al pressupost inicial.

La vorera i el carril bici, pendents

Mentrestant, des de l’Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort continuen reivindicant la construcció del carril bici. Recorden que «tot i que Territori va anunciar que es faria al 2018, a nosaltres ningú no ens ha dit res directament i és una qüestió que, pel que sabem, està aturada tot i que la seguim demanant». En aquest sentit, la Generalitat va recuperar el projecte íntegre i en va treure a licitació la redacció al maig.

tracking