Diari Més

Mobilitat

La ruta Reus-Polònia omple els avions durant el primer mes de funcionament

Rainbow Tours opera amb els vols gairebé al 100% de la seva capacitat la ruta amb la ciutat de Katowice, que va estrenar-se el 6 de juny

Una imatge d'arxiu de viatgers a l'exterior de l'aeròdrom de la capital del Baix Camp.

La ruta Reus-Polònia omple els avions durant el primer mes de funcionamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El touroperador Rainbow Tours ha estat operant amb l'ocupació dels avions pràcticament al 100% en el primer mes en marxa de la nova connexió entre Reus i la ciutat polonesa de Katowice. En detall i segons dades recollides per Aena, són 715 els passatgers que han aterrat entre el 6 i el 27 de juny –hi ha programat un únic vol setmanal, cada dimarts– a l’Aeroport de Reus, i uns 550 els han recorregut la mateixa ruta en sentit invers, amb destinació Polònia des de la capital del Baix Camp.

Els avions, que Boeing 737-800 de la companyia Enter Air, compten amb 189 places, que sumen 756 bitllets, molt a prop dels 715 passatgers que han arribat a Reus en aquest mes d’estrena de l’enllaç amb Katowice, una de les grans novetats a la programació de la temporada d’estiu a l’aeròdrom reusenc. Des del primer vol i fins el 26 de setembre, quan s’enlairarà el darrer avió en direcció a Polònia, Rainbow Tours haurà ofert 6.426 places mitjançant el seu web i canals de venda. Els vols s’operen els dimarts amb arribada a tres quarts i cinc de tres de la tarda i sortida al punt de les quatre.

Es tracta, tal com confirmaven fonts de Territori a principis del passat març, de la primera ruta entre l’Aeroport de Reus i aquesta localitat polonesa, i va ser possible gràcies als treballs que s’han dut a terme en el marc de la Taula Estratègica. Fins al 2011, Reus mantenia connexions aèries amb altres ciutats d’aquest país com ara Cracòvia, però mai no estrictament amb l’aeròdrom de Katowice.

Els vols Reus-Polònia Rainbow Tours va comercialitzar-los com a bitllets però també dins paquets turístics i, al moment de posar-se a la venda, aquests incloïen visites a Barcelona o al Delta de l’Ebre, excursions al Parc Natural del Garraf, l’accés a PortAventura o al Karting Salou i també recorreguts per la Torre Vella de Salou, la Torre de l’Ermita de Cambrils o rutes en 4x4, entre altres activitats i excursions diverses.

Caps de setmana intensos

L’Aeroport de Reus està deixant xifres molt positives en aquest estiu en què l’equipament avança amb el repte de tancar el 2017 amb un milió de passatgers. En té programats, en principi, 1.078.282 per aquest període de més calor. El Regne Unit, de fet, copa el 36% dels bitllets que s’ofereixen, fins a 363.000 seients, tot i que Irlanda i Holanda també han guanyat pes a Reus. Dimarts, divendres, dissabte i diumenge resulten els dies de més activitat a les instal·lacions reusenques.

Segons dades facilitades per Aena, l’aeròdrom gestiona cada cap de setmana de la temporada turística, entre divendres i dilluns, prop de 150 moviments de mitjana. A diferència d’altres aeroports de més àmplies dimensions com el d’El Prat, l’Aeroport de Reus no contempla una operació sortida com a tal, però sí que registra dades optimistes aquests mesos. Com a exemple, el passat cap de setmana, entre els dies 14 i 17 de juliol, van ser 148 els moviments realitzats a la capital del Baix Camp: 36 divendres, 50 dissabte, 48 diumenge i 14 dilluns.

tracking