Diari Més

El judici per un cotxe que la grua va retirar fa esperar la Defensora del Pueblo

L’Ajuntament es defensa de l’acusació d’«entorpidor» per no respondre una reclamació en 370 dies i manté que està pendent d’una sentència

Les instal·lacions del Dipòsit Municipal de Vehicles, que es troba ubicat al polígon AgroReus.

El judici per un cotxe que la grua va retirar fa esperar la Defensora del PuebloOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«A la Defensora del Pueblo se li ha donat resposta i al particular se li ha contestat cada vegada que ho ha dit» i, per això, «confondre una actitud entorpidora de l’Ajuntament només pot obeir a la ignorància o a la mala fe». Són paraules del regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, a preguntes del grup municipal de Ciutadans en el ple del passat 6 de juliol i arran del moviment de la Defensora del Pueblo, Soldedad Becerril, que ha traslladat a la Fiscalia General de l’Estat l’actitud «entorpidora» de l’Ajuntament de Reus –i de 18 més d’altres localitats– per haver acumulat fins a 370 dies sense respondre a una reclamació sobre la retirada d’un vehicle de la via pública.

Enrech detallava en la sessió que l’expedient que ha desembocat en l’actuació de Becerril «es remunta a uns fets que van passar l’any 2012, quan un ciutadà va deixar aparcat un cotxe al carrer Monestir de Poblet. Passats vuit mesos, uan parella de la Guàrdia Urbana va aixecar acta i, mentre ho feia, se’ls hi va acostar un mecànic que estava al davant i els hi va fer el comentari que, feia molts mesos, un ciutadà s’havia dirigit al seu taller per dir-li que li portaria el cotxe a arreglar i no l’havia vist més». Tal com concretava el regidor, «en aquell moment, el cotxe ja tenia símptomes d’abandonament com ara oxidació i bonys», així que «es va intentar notificar al ciutadà en qüestió que s’iniciava l’expedient, propi en aquests casos, de retirada de vehicle per abandonament. No se’l va localitzar en el domicili que ens facilitava Trànsit i es va fer a notificació per edictes».

L’expedient va tirar endavant i, «de forma sorprenent, el dia 9 de novembre del 2013 es va rebre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà un correu electrònic del propietari interessant-se per la situació del seu vehicle. Se’l va informar que havia estat traslladat al dipòsit municipal de vehicles i que, si el volia retirar, hi havia una sanció pel fet d’abandonar-lo i una taxa corresponent al pupil·latge del cotxe al dipòsit».

Un reguitzell d’al·legacions

El ciutadà va presentar llavors un seguit d’escrits d’al·legacions «a què vam contestar totes les vegades, perquè en cap moment els seus drets han estat vulnerats» i, enmig de tot plegat, «vam rebre un escrit de la Defensora del Pueblo, que se li va contestar el 5 de maig del 2015, i un de següent que no vam contestar perquè pensàvem que s’hauria produït un creuament amb la nostra resposta».

«Posteriorment se’n van rebre dos més que efectivament no vam contestar», afegia Enrech, que precisava que «en cap cas ha estat per una actitud entorpidora». I és que el ciutadà «havia interposat una demanda de recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament i l’Ajuntament, donant compte a les obligacions que té, va enviar còpia íntegra de l’expedient al jutjat». Enrech entén que «l’únic que hi va haver» va ser «una manca de cortesia institucional» i que, de tota manera, aquesta ve donada perquè «en aquell moment es va pensar que el ciutadà hauria comunicat a la Defensora que havia presentat demanda, cosa que no va fer». El judici està assenyalat per a l’any 2018.

tracking