Diari Més

Societat

Una unitat mòbil per donar sang s'instal·larà aquest dijous al costat del Mercat Central

La sessió s’emmarca en la campanya d’estiu del Banc de Sang, que vol animar a la ciutadania a donar sang en l’època estival, quan les donacions baixen un 30%

El Banc de Sang alerta del descens de donacions aquest 2016 a Tarragona

El Banc de Sang alerta del descens de donacions aquest 2016 a TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes aquelles persones que vulguin donar sang ho podran fer demà dijous a Reus en la unitat mòbil que s’instal·larà al costat del Mercat Central de 10 a 13h i de 17 a 21h. La sessió s’emmarca en la campanya d’estiu del Banc de Sang, que vol animar a la ciutadania a donar sang en l’època estival, quan les donacions baixen un 30% a causa dels canvis d’hàbits de la població.

Fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats, per la qual cosa el Banc de Sang anima a tothom a participar en la campanya d’estiu. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana, a més d’obrir les sales de donacions a 17 hospitals.

A la demarcació de Tarragona els autobusos de donació es desplaçant a peu de platja, com a Tarragona o Cambrils. També es faran col·lectes en poblacions amb pocs habitants que els mesos d’estiu, coincidint amb Festes Majors, multipliquen els habitants. És el cas de Marçà, Els Guiamets o Capçanes. Un any més es repeteixen clàssics com el Firagost de Valls i s’organitzen noves campanyes a indrets com la urbanització La Mora de Tamarit, on s’hi va coincidint amb la Festa Major, el 31 de juliol.

Les persones que vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet en el marc de la campanya.

.

tracking