Diari Més

Municipal

Veïns del Palace recorren a Bombers i Urbana per assegurar un bloc de pisos

Els cossos descarten danys estructurals al 30 del carrer Batán i els residents lamenten l’«escassa informació» sobre l’enderroc

La intervenció per revisar el bloc va tenir lloc cap al migdia.

Veïns del Palace recorren a Bombers i Urbana per assegurar un bloc de pisosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del número 30 del carrer Batán, l’edifici a tocar dels terrenys que van acollir fins fa pocs mesos el Cine Reus Palace, reclamaven ahir des del portal de casa seva «més informació» sobre les obres que s’hi estan duent a terme per tirar a terra l’estructura de les sales i «que es reparin aviat» certs desperfectes apareguts al portal del bloc, els quals ells mateixos atribueixen a les feines d’enderroc del cinema. Efectius de Bombers de la Generalitat i de Guàrdia Urbana van desplaçar-se també ahir fins al solar del Palace per atendre una trucada dels mateixos veïns, que demanaven que es comprovés si s’havia produït cap afectació a l’estructura del bloc i van deixar constància, en acta de la policia local, d’una petita escletxa que han detectat en l’accés a l’immoble.

Fonts de Bombers confirmaven, després de realitzar-hi un examen per l’avís rebut prop de tres quarts d’onze, que «la finca no ha patit danys estructurals», tot i que detallaven que, en tot cas, «la revisió definitiva queda en mans de l’arquitecte municipal». Al seu torn, des de l’empresa Profirex Derribos, la que executa les feines al solar de l’antic cinema, precisaven poques hores més tard i després de mantenir una reunió al número 30 que «ja hem arribat a un acord amb els veïns i tot està resolt» i asseguraven que «no hi ha cap mena de problema amb les obres» i que «l’enderroc ja ha finalitzat i ara només estem acabant de perfilar» les feines.

«Inquietud» pel pàrquing

Els veïns havien mostrat al matí la «inquietud» pel fet que a la residència per a la tercera edat que el Grupo Ballesol aixecarà als terrenys dels Palace «l’acompanyarà un pàrquing, i no sabem les excavacions que caldrà fer per construir-lo ni si això ens influirà d’alguna manera». Reiteraven la «manca d’informació» i que «el projecte de les obres no se’ns ha explicat mai, ni se’ns ha avisat de si algun dels moviments que s’ha de fer suposava o no un perill per als veïns. Alguns dies enrere, queien petites pedres als balcons però no ens van dir, per exemple, que a una determinada hora millor que no hi sortíssim. I el soroll és continu». N’hi ha, també, que s’hi resignen: «Ens ha tocat una obra que potser durarà més d’un any en total, i les obres generen soroll».

A més del visible forat que van trobar-se al portal la setmana passada –i que ja ha estat tapat i ha recuperat l’aspecte inicial–, «ara hi ha una escletxa rere el mirall que queda just davant els ascensors, a una zona de pas per a tots, i amb els cops podria caure, si tenim mala sort, al damunt d’algú». Tot i que els veïns afirmen que «l’empresa havia d’haver acabar l’enderroc a finals de juny i, com que no ho ha fet i va tard, ara treballa més ràpid i d’aquí poden venir les conseqüències», fonts de Profirex Derribos asseguren que «això no és així, els terminis no són aquestos i, de fet, les obres de construcció ja estan en marxa». Abans d’iniciar-se l’enderroc del Cine Reus Palace, tots els pisos del número 30 van ser examinats, tal com relaten els veïns per tal que «si vèiem que havia passat alguna cosa com a conseqüència de les obres, ho puguéssim denunciar», apuntava una de les veïnes del bloc. A l’interior dels habitatges, de qualsevol manera, «no ens hem trobat que l’obra ens hagi afectat de cap manera». Tampoc a l’edifici que toca a l’altre costat del solar i que no es troba en aquests moments habitat, on «hem comprovat que no s’ha mogut res»

Inspecció de l’Ajuntament

Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus va realitzar «a finals de la setmana passada» una visita «voluntària, sense tenir-ne l’obligació» de control sobre la gestió de residus de l’enderroc. En aquesta visita «no es va trobar cap anomalia», segons expliquen fonts municipals. L’entitat ecologista Gepec havia denunciat davant la Generalitat una suposada «mala praxi» en el tractament de l’amiant, un residu potencialment tòxic que es troba a la uralita, material de què estava formada la coberta del Cine Reus Palace. Treball, al seu torn, ha previst també realitzar una inspecció a la zona, tot i que la retirada de l’amiant, la problemàtica amb el qual resideix en les fibres que se’n desprenen durant la manipulació, ja estarien finalitzant.

tracking