Diari Més

Barris

L'enderroc dels edificis abandonats del Carme es licitarà aquest octubre

L’Incasòl ha acabat el projecte de demolició dels blocs, que preveu executar a partir del proper març

Els edificis s'han anat degradant al llarg dels anys

L'enderroc dels edificis abandonats del Carme es licitarà aquest octubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de diversos anys amb dos edificis abandonats pendents d’enderrocar, el barri del Carme ja veu la llum al final del túnel. L’Incasòl, que té els dos edificis en propietat, ja té redactat el projecte de demolició dels blocs compresos entre els carrers Closa de Freixa, Sant Benet i Sant Francesc, i ja estan tramitant la llicència per a poder executar-lo.

La previsió de l’Institut Català del Sòl és obrir el projecte a licitació a principis d’octubre i, després d’analitzar les ofertes presentades, adjudicar-lo a principis del 2018. Si tot va sobre el previst, l’obra començaria entre finals de març i primers d’abril. El termini d’execució d’aquesta obra és de 6 mesos i, per tant, els treballs de demolició podrien allargar-se fins a finals de setembre del 2018.

Refugi de coloms

Es tracta d’una obra molt esperada al barri del Carme per diverses raons. Primer, perquè els edificis que desapareixeran han estat completament colonitzats pels coloms, que hi troben un refugi utilitzant les múltiples obertures que hi ha. La regidoria de Medi Ambient té instal·lada una gàbia trampa al sostre del bloc adjacent al carrer Sant Benet però, banda que no sembla que redueixi la densitat d’aquest tipus d’aus, tal com ja va explicar aquest diari, l’artilugi ha aixecat crítiques entre els veïns més propers. En reiterades ocasions, aquests han hagut de conviure amb la imatge de coloms morts per inanició acumulats al terra de resultes de la manca de manteniment de la gàbia.

Amb l’enderroc, els veïns del barri perdran de vista aquestes dues edificacions que s’han anat degradant a mesura que ha passat el temps. Els primers anys van ser objecte de bretolades i ocupacions, cosa que va obligar el consistori a tapiar les entrades de les plantes inferiors.

Una nova plaça

La demolició eixamplarà el carrer Sant Benet, nexe d’unió entre les dues zones blaves de Sant Francesc i de la Closa de Freixa, de manera que tot l’espai es convertirà en una gran plaça que desembocarà al portal del Roser. Aquesta obertura, que enllaça el raval Martí Folguera i la part baixa del barri del Carme, va ser una de les actuacions executades gràcies al Pla de Barris. Tot i que encara no està definit com s’estructurarà el solar que es crearà després de la demolició dels edificis, els veïns del barri aposten perquè sigui una zona urbanitzada amb arbres.

tracking