Diari Més

L'acord pel nou conveni de l'hospital Sant Joan es podria tancar aquest mateix dimecres

«Són pocs punts els que ens separen», apunta la presidenta del Comitè

Imatge d'arxiu d'una concentració dels treballadors de l'hospital.

L'acord pel nou conveni de l'hospital Sant Joan es podria tancar aquest mateix dimecresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Direcció i Comitè d’Empresa de l’hospital Sant Joan podrien tancar aquesta mateixa setmana l’acord definitiu sobre el conveni. «Seguim amb les negociacions i cada cop estem més a prop. Són pocs punts els que ara mateix ens separen. Aquest dimecres dia 5 tenim una nova reunió i, si no és la darrera, estic gairebé segura que serà a la següent», apunta a Diari Més Alicia Martín, presidenta del Comitè d’Empresa. El temps apressa, ja que la pròrroga demanada per l’actual conveni, l’anomenada ultraactivitat, finalitza el proper dia 15 de juliol. Els representants dels treballadors lluiten per evitar entrar a formar part del conveni base del sector, el del SISCAT. «Si entréssim en aquell conveni, no perdríem gaire cosa, ja que, en general, estan força equiparats, però nosaltres al Sant Joan tenim algunes coses, com ara l’antiguitat o d’altres beneficis com la guarderia, que no volem perdre», desenvolupa Martín. Es tracta bàsicament, que els professionals sanitaris no vegin retallats cap dels drets dels quals ara disposen, d’aquí que el Comitè d’Empresa estigui disposat a signar un nou conveni de mínims, sense millores, però mantenint tot el que han aconseguit al llarg dels anys. «Al nou conveni tindrem les millores que permet la llei, l’1% de l’increment salarial», aclareix la presidenta, qui recalca una vegada més, que no es pot fer responsables als treballadors del dèficit pressupostari del centre. «No som responsables, volem que es mantinguin els nostres drets», apunta.

L’acord hauria de tenir vigència pels propers dos anys, tot i que la creació del consorci amb la Generalitat planteja incògnites al Comitè. Martín es va poder reunir fa dues setmanes amb el màxim responsable del CatSalut a la regió sanitària del Camp de Tarragona, el doctor Roger Pla, per tal de compartir impressions. Les sensacions, segons explica la presidenta, no són pas negatives: «Crec que per ells és un tema menor, seria una ximpleria perdre la pau social de l’hospital per això», exposa. De fet, Martín recorda que d’altres hospitals catalans que mantenen un consorci amb la Generalitat –o fins i tot en aquells on la participació d’aquesta és majoritària–, segueixen gaudint d’un conveni propi, com és el cas de l’hospital Clínic de Barcelona.

El nou conveni sembla encarrilat, però el Comitè té encara moltes qüestions per resoldre sobre el nou model de l’hospital Sant Joan, d’aquí que reclamin, sense més dilació, una reunió amb el conseller de Salut, Antoni Comín: «Hem de saber moltes més coses, tractant-se d’un canvi tan important i de tant de calat», raona Martín.

tracking