Diari Més

El Seguici arrasa, traient un cop més als reusencs al carrer per gaudir

Avui és el torn de la Tronada, l’exhibició castellera i la professó solemne; a Sant Pere també l’esperen els grups festius

Els més petits van gaudir especialment del Seguici, alguns duien de casa fins i tot les seves bèsties i gegants en miniatura preferits.

El Seguici arrasa, traient un cop més als reusencs al carrer per gaudirJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per segon dia consecutiu la pluja amenaçava a mitja tarda els actes programats, però finalment, a la sortida del Seguici, el sol va lluir. Instants abans de les vuit de la tarda els Gegants començaven a desfilar per la porta de l’Ajuntament. El Mercadal era ple a vessar. El Ball de Diables obria el pas, i de quina forma. En primera línia del públic, dues ciutadanes en cadira de rodes que per segona jornada van poder gaudir de la festa sense haver-se de quedar arraconades. Enguany per primera vegada els usuaris amb mobilitat reduïda tenien un lloc reservat i custodiat per dos agents de Protecció Civil per garantir-los la visió. La Jésica Torresillas i la Pilar Caudevilla estaven molt contentes. També van gaudir d’allò més alguns petits que duien rèpliques en miniatura de les seves bèsties o gegants preferits. Quan de sobte els passava per davant el seu, els ulls ben bé els hi feien pampallugues. A l’anada a Completes li seguiria la tornada, les ballades i l’esperada Tronada, que anava acompanyada d’un castell de focs pensat especialment per viatjar al passat.

Avui, un dia festiu per gaudir

Tot i que seran molts els avisos per despertar-se aviat (les matinades a les set i els 29 avisos pirotècnics de les nou) Reus es llevarà de veritat a les onze, quan al Mercadal arrenqui la Tronada. A l’una del migdia, un cop finalitzada l’actuació de lluïment del Seguici, arrencarà l’exhibició castellera dels Xiquets de Reus, amb el tradicional pilar al balcó de l’Ajuntament. A dos quarts de vuit de la tarda la festa agafarà caràcter solemne per la Professó. Al Mercadal esperaran la imatge de Sant Pere tots els grups festius que participen de la Festa Major, per realitzar una gran ballada. Quan el Sant retorni a la Prioral, arrencarà una espectacular tronada aèria. Culminaran la jornada festiva les últimes ballades, amb la Víbria i el Drac com a protagonistes. Tot seguit el Ball de Diables omplirà una vegada més tot el centre de la ciutat de llum, color i molta olor de pólvora.

Els més petits van gaudir especialment del Seguici, alguns duien de casa fins i tot les seves bèsties i gegants en miniatura preferits.

El Seguici arrasa, traient un cop més als reusencs al carrer per gaudirJoan Antoni Torreblanca

tracking