Diari Més

La pluja de mitja tarda no aconsegueix deslluir el Seguici Petit reusenc

Els organitzadors van haver d’endarrerir l’inici trenta minuts, però va ser tot un èxit

Infants admirant la figura de la Cucafera en un dels instants de la cercavila.

La pluja de mitja tarda no aconsegueix deslluir el Seguici Petit reusencOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les sis de la tarda repicaven les campanes per anunciar la sortida del Seguici Petit. La pluja però va fer la guitza momentàniament als més petits. No plovia en excés però l’organització va decidir endarrerir trenta minuts la sortida; el temps just perquè el sol tornés a regnar al firmament reusenc. El Ball de Diables Infantil enfilava pel carrer Major acompanyat del Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit i tot el seguit de petites criatures que el conformen. Van ser centenars les persones que es van unir a la gresca en algun punt del recorregut, especialment a la plaça de l’Ajuntament, on ben bé no hi cabia una agulla. El meravellós xivarri de les Festes Majors s’havia apoderat ja de Reus. A partir de les set de la tarda, els carrers del centre també acollien la cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Va començar a la plaça de Sant Miquel i va posar el punt final de la jornada al Jardí de la Casa Rull.

Avui, dia de vigília, serà el torn de la cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga a les cinc de la tarda des de la plaça Mercadal; la cercavila i els parlaments del Ball de Pastorets i de Gitanes a partir de dos quarts de set.

El gran Seguici Festiu, per la seva banda, donarà el tret de sortida a les vuit de la tarda al Mercadal. Un quart més tard arrencarà l’anada a Completes. En caure el sol, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament mostrarà el mocador blanc per indicar l’encesa de la Tronada i el posterior Castell de Focs, que segons el consistori, serà més artesanal i de proximitat, «amb la forma dels espectacles del passat». El show de llum i color anirà acompanyat, a més, de música en viu. Per la seva banda, els Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro han preparat un sopar popular als carrers Rosich i Martí Napolità.

tracking