Diari Més

Societat

Reus engega un procés participatiu per promoure la inclusió en l'àmbit festiu

La iniciativa, en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana, pretén que les persones amb discapacitat tinguin accés i participin a les festes de la ciutat

La primera tronada de Sant Pere 2017 ha donat el tret de sortida a la festa.

El pregó, la tronada i la cercavila del masclet, «trets de sortida» de Sant PereGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Benestar Social i de Cultura, posa en marxa un procés participatiu per promoure la inclusió en l’àmbit festiu. La iniciativa, que s’emmarca en «Reus, capital de la cultura catalana 2017», té l’objectiu de facilitar l’accés i la participació de les persones amb discapacitat a les festes de la ciutat. D’aquesta manera, el procés tracta de promoure que tothom, tingui la capacitat que tingui, pugui accedir i fer cultura a Reus.

Per tal de fer les festes de Reus més inclusiva es faran tres accions dins el procés participatiu. En primer lloc es presentarà un qüestionari al Consell de Discapacitat, que posteriorment s’enviarà a totes les entitats que en formen part. En el document es preguntarà a les persones en quins actes de la Festa Major hi participen, si ho fan amb l’entitat o la família, si estan adaptats a les seves necessitats, en quin àmbit necessita adaptació i de quin tipus. També es demanarà que facin una proposta per fer una festa inclusiva. També es farà difusió de l’etiqueta #festainclusivaReus per tal de rebre propostes i es fomentarà la participació de persones amb discapacitat en les entitats del seguici festiu i culturals de la ciutat.

A part d’aquest procés participatiu, el consistori planteja altres mesures per fer més accessible l’àmbit festiu. En aquest sentit es vol oferir la interpretació en llengua de signes del pregó de la Festa Major, establir itineraris accessibles i col·locar lavabos adaptats en tots aquells espais oberts on es fan activitats a l’aire lliure. També es vol disposar del programa de la Festa Major en Braille a l’Oficina de Turisme de la plaça del Mercadal, a la botiga de la festa major situada al carrer de Sant Joan i a l'oficina que la delegació de l'ONCE a Reus té a la plaça de la Llibertat.

tracking