Diari Més

Les festes de Sant Pere es tornen competició amb la disputa dels Cóssos

Les diverses activitats d’aquestes jornades omplen els carrers reusencs de música, alegria i avui continuaran amb l’arribada de la Festa Major Petita

Un moment d'una de les proves realitzades a la plaça del Mercadal.

Les festes de Sant Pere es tornen competició amb la disputa dels CóssosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de reusencs es van aplegar ahir a la plaça del Mercadal per gaudir dels Cóssos, setè torneig de jocs tradicionals entre equips dels diferents elements festius de la ciutat que competeixen pel títol de guanyador en diverses competicions, totes elles, amenitzades per la música.

Els Cóssos van donar un toc d’humor i de color a una calorosa jornada, que havia començat a les 18.30 h, mitja hora abans, amb la sorollosa sortida de la cercavila del Canó de les Festes, música i canonades que anuncien que la ciutat està immersa en jornades festives.

Els jocs que formen part d’aquesta divertida juguesca, que són els Cóssos, foren: les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes i també el pal ensabonat. La competició va ser tot un èxit, i va ser seguida amb total entusiasme per un públic molt entregat, entre el que abundava la joventut que, clarament, es decantava de manera bastant sorollosa pels seus favorits.

Aquest acte dels Cóssos fa que Reus recuperi un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.

Per altra part, la colla Gegantera va organitzar un acte a la tarda d’ahir en què els més vailets deixaven, si volien, el seu xumet a un membre del bestiari de la ciutat, concretament a la Mulassa, cosa que va ser aprofitada per alguns dels infants reusencs.

Entre d’altres, les activitats lúdiques d’ahir als carrers i places de la ciutat, varen finalitzar amb un acte multitudinari, la cercavila de La Nit de Fer l’Índiu. L’Àliga i els gegants Indis pujaren des de l’Ajuntament, en cercavila fins al Campanaret per recollir l’element convidat d’aquest any, el Ball de Gitanes, que compleix 35 anys. Una actuació que va ser seguida per un gran nombre de reusencs que van voler gaudir de l’espectacle.

Més actes per avui

Avui dimarts el protagonisme és per la Festa Major Petita, amb el Toc de la Festa Major Petita i, posteriorment, amb la sortida del Seguici Petit a partir de les 18 h des de l’Ajuntament. El recorregut serà plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols fins a arribar a la plaça del Mercadal.

També un altre acte de la festa destacat, serà el sopar popular, que organitzat per la colla castellera Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro amb motiu de la vigília de Festa Major.

Com sempre el sopar, que vol comptar amb un aforament màxim de 450 comensals, es farà al llarg del carrer Rosich i Martí Napolità, i s’iniciarà en acabar l’espectacle pirotècnic que tindrà lloc a la plaça del Merdacal. El preu d’aquest àpat és de 8 euros anticipat i de 10 euros el mateix dia.

tracking