Diari Més

Universitat

La Facultat d'Economia de la URV, primer centre públic universitari amb segell de qualitat

El segell afecta tots els processos que es realitzen al centre per assegurar la millora contínua de la formació

Imatge d'arxiu del Campus Bellisens de la universitat a Reus.

La Facultat d'Economia de la URV, primer centre públic universitari amb segell de qualitatURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Facultat d'Economia i Empresa de la URV és el primer centre públic universitari català que obté el certificat de qualitat SIGC (Sistema intern de garantia de qualitat). El segell de qualitat correspon a la certificació del sistema, que afecta tots els processos que es realitzen al centre per assegurar la millora contínua de la formació, segons les directrius de l'Espai Europeu de l'Educació Superior. L'Agència per a la qualitat del sistema universitari català (AQU Catalunya) és la responsable de certificar-ho.

El SIGC segueix els processos d'accés, admissió i matrícula; el desenvolupament de l'ensenyament, la gestió de la mobilitat de l'estudiant; la gestió de les pràctiques externes curriculars i l'orientació i la gestió del Treball de fi de grau.

L'avaluació del SIGC abraça sis dimensions obligatòries: disseny, revisió i millora dels programes formatius; sistemes de suport a l'aprenentatge i als estudiants; personal acadèmic; recursos materials i serveis; informació pública; i revisió i millora del SIGC.

Des del 2007, per a la implantació de noves titulacions de grau, màster i doctorat, s'exigeix que els centres universitaris comptin amb un Sistema Intern de Garantia de Qualitat (SIGC), d'acord amb les directrius de l'Espai Europeu de l'Educació Superior.

La Facultat d'Economia i Empresa va formar part d'un programa pilot de SIGC que es va dur a terme en el marc del Sistema Universitari Català (SUC).

L'obtenció de la certificació de la implantació del SIGC és un dels requisits establerts per a la creació, reconeixement, autorització i acreditació d'universitats i centres universitaris, per a l'obtenció de l'acreditació institucional.

tracking