Diari Més

Religió

L'Associació dels Musulmans repetirà al 2018 un 'Iftar' obert al carrer

Unes 4.000 persones van acomiadar ahir el Ramadà amb una oració des de la mesquita As-sunnah

Un instant de l'oració de l''Eid' a l'exterior del recinte, ahir al matí.

L'Associació dels Musulmans repetirà al 2018 un 'Iftar' obert al carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 4.000 persones van presenciar ahir, a dos quarts de nou del matí, l’oració de l’Eid –la que posa punt final al període de Ramadà, que va acabar aquest 25 de juny– a la mesquita As-sunnah, ubicada al polígon Dyna. El portaveu de l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca que gestiona el centre de culte, Mohamed Said Badaoui, explica que aquesta «oració serveix per celebrar el final del mes de Ramadà» i que «aquest cop ha coincidit que ha caigut en diumenge i la gent que no treballa hi ha pogut acudir, així que hem tingut ocasió de trobar-nos més gent».

Amb tot, el col·lectiu disposa de «la llicència de l’Ajuntament per tallar la circulació i el permís per fer servir la via pública, i així ho fem sempre». I és que l’afluència de persones a la mesquita As-sunnah va tornar a deixar-la petita i va traslladar part dels assistents a la zona exterior del recinte, a la vorera i la mateixa carretera. Des d’allà van prendre part d’aquest acte que acostuma a congregar un elevat nombre de persones a les instal·lacions i el seu entorn.

Ampliació d’instal·lacions

L’ampliació de la mesquita per acollir activitats complementàries a l’oració, una idea en què l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca treballa des de principis d’any, viurà una nova empenta en les primeres setmanes de juliol. Serà llavors quan «entregarem el projecte, a l’espera que ens donin el vistiplau per poder començar les obres». Al llarg d’aquests mesos, i amb l’acompanyament dels serveis que Urbanisme ofereix a la ciutadania, el col·lectiu ha estat recopilant la informació i preparant tant l’adequació a la normativa vigent com l’adaptació als requisits que planteja una obra de les seves característiques.

Compartir un àpat públic

La plaça de l’Abat Oliba, a Horts de Miró, va acollir el 15 de juny la celebració pública o oberta de l’acte de trencament del dejuni del Ramadà, l’anomenat Iftar. Unes 80 persones, musulmanes i no, van seure a taula per compartir un àpat que sortia per primera vegada de la mesquita i ho feia d’una manera plenament oberta. Mohamed Said Badaoui explica que «era la primera vegada que tenia lloc un esdeveniment d’aquestes característiques a Reus i estem molt contents per com va anar tot». «De cara a l’any vinent, esperem repetir el mateix acte a un altre lloc, amb més públic i encara millor», afegeix el portaveu de l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca.

tracking