Diari Més

Infraesrtructures

Adif inverteix 170.000 euros en reparar ponts ruïnosos a les vies de Reus

Les obres, que acaben al juliol, milloren tres estructures entre les quals hi ha la del polígon Dyna, afectada pel robatori de cable

El projecte s'està executant a càrrec de l'empresa Betazul SA.

Adif inverteix 170.000 euros en reparar ponts ruïnosos a les vies de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa pública que gestiona de les línies de ferrocarril a l’Estat, Adif, ha realitzat una inversió de 174.000 euros en reparar tres ponts del traçat Lleida-Reus-Tarragona que es trobaven en males condicions o patien desperfectes greus per diferents causes. L’obra es troba en marxa –va iniciar-se en el primer trimestre d’aquest mateix 2017– i la previsió amb què es treballa, tal com concreten fonts d’Adif, és que pugui quedar completament enllestida durant el proper mes de juliol. Els tres ponts estan localitzats, segons apunten les mateixes fonts, dins l’àmbit de Reus i en el tram cap a Lleida.

Una d’aquestes tres estructures es troba ubicada dins el polígon Dyna, a tocar del carrer Vilafranca del Penedès, i havia quedat notablement malmesa a conseqüència d’un succés que va produir-se justament a principis d’any. Llavors, algunes de les parts van registrar despreniments després que uns vàndals realitzessin destrosses a part del mur i a unes baranes per perpetrar el furt del cable de comunicacions a l’entorn del pont. Llavors, Adif va haver de dur a terme una intervenció d’urgència per garantir la seguretat de la zona i la sostracció del cable va tenir també conseqüències en la circulació dels combois, alguns dels quals, que transportaven mercaderies per aquesta línia en concret, van patir retards considerables.

La línia amb Lleida

En aquest pont, que correspon al punt quilomètric 88/857 i es troba força a prop de la mateixa estació de trens de Reus, les actuacions que Adif executa en aquests moments passen per una reparació general que inclou la neteja i el sanejament del formigó deteriorat, la injecció de material a les fissures i la creació de desaigües. També l’estabilització dels murs d’acompanyament i la construcció d’estructures de reforç, així com l’execució de passos de servei i d’un tram de formigó entre les columnes que col·labori en la subjecció del pont i la millori. Al següent pont, que es troba concretament al punt quilomètric 89/910, Adif va preveure feines similars a les quals cal afegir l’aixecament d’un contrafort de la mateixa longitud que els murs d’acompanyament i la creació de micropilones al terreny que facin més robusta tota l’estructura. En el tercer i últim pont, que correspon al punt quilomètric 89/222, les obres abracen també, a més de totes les millores que es materialitzaran als dos ponts anteriors, la regularització de les alçades dels estreps per evitar les pèrdues de material que l’arc ha patit com a conseqüència de l’erosió.

Les feines que es duen a terme als tres ponts dins el traçat de la línia Lleida-Reus-Tarragona al seu pas per Reus les va adjudicar Adif, per un import exacte de 174.917 euros que engloben les intervencions a aquestes tres estructures. L’empresa que executa el projecte és Betazul SA, amb seu a Madrid, i que està especialitzada en la reparació i en el reforç i rehabilitació d’estructures com aquestes.

tracking