Diari Més

El pregó, la tronada i la cercavila del masclet, «trets de sortida» de Sant Pere

La periodista Montse Llussà ofereix un pregó carregat de record i reivindicació per les ones reusenques

La primera tronada de Sant Pere 2017 ha donat el tret de sortida a la festa.

El pregó, la tronada i la cercavila del masclet, «trets de sortida» de Sant PereGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montse Llussà, periodista i comunicadora reusenca, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere amb la lectura del pregó. Molts anys dedicats a la ràdio, on actualment col·labora al programa ‘Versió RAC1’, li han servit per vertebrar el seu discurs, carregat de record i història de les emissores a Reus però també de reivindicació. Llussà ha concebut el pregó com un programa de ràdio en el que ha fet un repàs a la història, la cultura, la música i la tradició com si fossin seccions del seu programa.

Els inicis de Ràdio Reus, les petites emissores clandestines i l’estat actual de la radiofonia a la ciutat han servit per recordar el pas del temps de les ones reusenques però també per reivindicar aquests mitjans i d’altres aportacions a la cultura, exemplificat en el fet que «estiguem al 2017 i Reus no tingui cinemes» malgrat que la ciutat compti amb «fins a cinc teatres». Llussà també s’ha referit a Reus com la seva ciutat, en la que sempre es sent com a casa quan no és a Barcelona treballant.

Com no podia ser d’una altra manera, Llussà també s’ha referit a la Festa Major reusenca en el seu pregó: «Hi ha gent que té més enveja que encengui la tronada que per fer el pregó». Precisament la tronada, encesa per la periodista i que transcorregut sense problemes ni sorpreses, ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2017. El so dels trons i els mascles, als que Llussà s’ha referit com «els trets de sortida de la festa» han deixat pas als crits d’eufòria dels reusencs i reusenques que omplien la plaça del Mercadal. Prèviament, la mateixa plaça ha respost amb aplaudiments i alegria la crida que ha fet Llussà a anar a votar el proper 1 d’octubre «tant si és sí com no».

Després de la tronada la festa ha seguit omplint els carrers del centre amb la cercavila del masclet. El Bou, la Víbria, el Basilisc, el Lleó, el Drac, els Nanos i els balls de Pastorets, Prims, Gitanes, Cercolets i Mossèn Joan de Vic han acompanyat als centenars de reusencs i reusenques que han recorregut el casc antic gaudint del masclet i de la música de batucades i xarangues.

La periodista Montse Llussà durant el pregó.

El pregó, la tronada i la cercavila del masclet, «trets de sortida» de Sant PereGerard Faiges

tracking