Diari Més

Successos

La Guàrdia Civil retira dos gossos que havien fet cap a la pista de l'Aeroport

L’accés dels animals al recinte, que va coincidir amb la franja prevista per a l’aterratge de dos vols procedents de Dublín i Cork, no va afectar l’operativa

Una imatge d'arxiu de les pistes de l'Aeroport.

La Guàrdia Civil retira dos gossos que havien fet cap a la pista de l'AeroportOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La irrupció de dos gossos a la pista de l’Aeroport de Reus va obligar a intervenir agents de la Guàrdia Civil, aquest dimecres, en un succés que va donar-se a darrera hora del vespre i que va coincidir amb la franja prevista per a l’aterratge de dos vols procedents de Dublín i de Cork. Els animals, dels quals es desconeix si eren salvatges o es trobaven en aquell moment perduts o abandonats, van fer cap inesperadament a les instal·lacions d’Aena. Personal de l’aeròdrom va detectar-los, seguint els protocols establerts, fet pel qual van activar-se els efectius de la Guàrdia Civil que van recollir els gossos. L’episodi no va tenir afectació, tal com asseguren fonts d’Aena, a l’operativa, i els passatgers de les rutes amb Dublín i Cork van aterrar a l’hora prevista.

Sí que va provocar, anecdòticament, que almenys un dels dos avions hagués d’esperar-se uns instants, sobrevolant l’Aeroport, per consumar l’aterratge amb les màximes mesures de seguretat. Tot i que ho va fer, igualment, sense patir cap mena de retard, segons confirmen les mateixes fonts. Agents de la Guàrdia Civil van trigar pocs minuts en retirar els gossos de la pista de l’Aeroport i van lliurar-los després al Servei de Falconeria, que se n’ha fet càrrec.

Es dóna la circumstància que una situació similar es va viure ahir a l’Aeroport d’El Prat, a Barcelona, quan un altre gos va entrar a una de les pistes i va donar lloc, en aquest cas i tenint en compte el volum de moviments que es donen a l’aeròdrom, canvis en l’operativa.

UGT apunta manca de personal

En un altre ordre de coses, el sindicat UGT va emetre ahir un nou comunicat on reiterava la denúncia realitzada en diferents ocasions durant els darrers mesos sobre que «l’Aeroport opera per sota dels mínims de seguretat». El comunicat recordava que «una resolució del Ministeri de Foment de juliol del 2013 estableix que El transport aeri és un servei essencial» i que aquesta detalla un seguit de condicions per garantir la seguretat. «Després de la falta de personal que s’ha produït a l’Aeroport de Reus durant el 2016, que la UGT fa temps que denuncia, la direcció d’Aena i Enaire ha continuat incomplint al 2017 el nombre de personal mínim estipulat pel Ministeri de Foment», afegeix el sindicat, que apunta que «s’ha operat per sota dels mínims de seguretat decretats pel Ministeri de Foment, ha deixat un únic tècnic d’energia i abalisament en 25 ocasions, cap tècnic de senyalització i moviment d’aeronaus dos cops, una única persona al Centre de Coordinació Aeroportuària en una ocasió, i cap tècnic de sistemes de navegació aèria dos cops». Fonts d’Aena mantenen que «la seguretat mai no es veu compromesa a l’Aeroport de Reus» i que «aquesta està cada cop més controlada».

tracking