Diari Més

Municipal

El Ple de l'Ajuntament de Reus aprova definitivament els Pressupostos de 2017

Els vots dels regidors de l'equip de govern permeten rebutjar les al·legacions presentades als comptes municipals, que ascendeixen a 363 MEUR

El ple on es va votar la moció de confiança.

Les al·legacions traslladen a un ple extraordinari l'aprovació del pressupost de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos de l'Ajuntament de Reus per aquest 2017 han quedat definitivament aprovats en un ple extraordinari aquest divendres al matí. Els vots dels regidors de l'equip de govern –PDeCAT, ERC i Ara Reus- han permès tombar, adduint motius tècnics, les al·legacions presentades per DeNouReus i Demòcrates de Catalunya. Mentre que la CUP ha votat a favor d'aquestes al·legacions, la resta de grups s'han abstingut. Els comptes, que ascendeixen a 363 milions d'euros, van ser aprovats inicialment el passat 15 de juny. Per aconseguir-ho, l'alcalde, Carles Pellicer (PDeCAT), va haver de superar una moció de confiança davant la impossibilitat d'aprovar-los, per manca de suports suficients, en el ple del 7 d'abril. Així doncs, durant aquesta primera meitat de l'any el consistori ha hagut de funcionar amb els pressupostos prorrogats de 2016.

Les al·legacions presentades, fins un total de quatre, fan referència a l'habilitació de partides per facilitar la participació ciutadana o el pagament de les quotes pendents de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El govern municipal s'ha escudat en els informes tècnics de secretaria i intervenció per rebutjar aquestes esmenes presentades al llarg d'un mes des de l'aprovació inicial.

Els comptes ja en vigor preveuen un increment d'ingressos gràcies a la «reactivació econòmica», segons el govern municipal. Addicionalment, la previsió durant el que queda de 2017 és reduir fins un 29,39% les despeses financeres així com la liquidació del Pla d'Ajust gràcies al superàvit de 2016. Els comptes inclouen un capítol d'inversions -de 6,5 milions d'euros en el cas de l'Ajuntament i de 3,8 milions, de les empreses municipals-, que se centra, segons va anunciar l'alcalde, en l'atenció a les necessitats de la ciutadania.

Pellicer basa la proposta aprovada en els tres grans eixos del full de ruta de l'equip de govern: modernitzar l'administració pública; garantir la cartera de serveis i inversions, sobretot en serveis socials, ensenyament, participació i salut, i prioritzant actuacions a la via pública -com ara asfaltat-; i projectar la imatge de la ciutat, traient rèdit del turisme, els esports i la cultura, «amb nous esdeveniments de gran format».

tracking