Diari Més

El conseller de Cultura Santi Vila, convidat d'honor de Sant Pere 2017

La presentació dels convidats a la Festa Major de Reus s'ha fet al Campanar de la Prioral de Sant Pere, durant la hissada de la bandera

Un moment de l'acte celebrat aquest divendres a la tarda.

El conseller de Cultura Santi Vila, convidat d'honor de Sant Pere 2017Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat aquest divendres, 23 de juny, els convidats de l’Ajuntament de Reus a participar dels actes més destacats de la Festa Major de Sant Pere d’enguany. Com és tradicional, l’alcalde, acompanyat per la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha fet aquest anunci des del campanar de Sant Pere, durant l’acte d’hissada de la bandera de Reus.

L’alcalde ha convidat a l’acte de la hissada de la bandera a Carme Bigorra, M. Josep Salvadó i Marc Díez, autores i il·lustrador del conte 'Les aventures d’en Peret Ganxet'. També hi ha assistit el nan de la Jove Cambra de Reus, que representa el Peret Ganxet.

El pregó

La lectura del Pregó i la crida a la festa, a càrrec de la comunicadora Montse Llussà, obrirà oficialment aquest dissabte, 24 de juny (20:00h), la Festa Major de Sant Pere. El pregó es retransmetrà per internet. Montse Llussà va néixer a Reus l’any 1965. És diplomada en logopèdia per la Universitat Ramon Llull, universitat de la qual actualment n’és professora dels cursos 'Educació de la veu i expressió verbal' i 'El periodista davant del micròfon'. Llussà compagina l’activitat docent amb la de guionista i col·laboradora del programa 'Versió RAC1' a l’emissora RAC1. La pregonera és i ha estat la veu de nombrosos espots publicitaris, gravacions comercials i programes de televisió de Canal Reus TV, TV3 i TVE.

En finalitzar el pregó es farà l’acte de lliurament del Tro de Festa 2017, un guardó que reconeix alguna persona o col·lectiu per la seva vinculació i col·laboració amb la festa major de Reus. L’acte culminant de l’inici de la Festa Major serà l’encesa de la primera Tronada d’enguany.

Les Completes

El convidat d’honor a Completes, el dia 28 de juny al vespre, és el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, el qual participarà a la processó d’anada i tornada del seguici a l’ofici de Completes —en què també hi són convidats el president de la Diputació de Tarragona, els alcaldes del Baix Camp i el president del Consell Comarcal— i serà l’encarregat d’encendre la tronada d’aquest moment de la Festa Major.

Els abanderats a l’anada i la tornada de Completes seran Meritxell Tomàs, directora de l’Escola Prat de la Riba que enguany celebra els seus 100 anys; Eduard Prats, coordinador general de l’Any Frias; i Isidre Guinjoan, president del Club Natació Reus Ploms, que enguany ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

El matí de Sant Pere

L’esmorzar de festa major que organitza l’Ajuntamet comptarà amb la presència dels mecenes i col·laboradors de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, així com els membres de la comissió organitzadora de l’Any Dr. Frías. També hi són invitats els convidats a encendre la tornada del migdia: l’exgerent del Teatre Fortuny, Josep M. Fargas; el doctor i catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV, Jordi Salas; i Meritxell Tomàs, directora de l’Escola Prat de la Riba.

Solemne ofici i processó de Sant Pere

Els abanderats de la processó seran el president de la Fundació Mn. Frederic Bara, Josep M. Gomis; Ramon Alabart, president del Club Esportiu Santes Creus; i Rosa Planelles, presidenta del Club Esportiu Alba. L’encesa de la darrera tronada de la Festa Major d’enguany anirà a càrrec de l’alcalde, acompanyat de la presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, i altres representants de l’equip d’Hoquei i del Grup Show de patinatge del club, que enguany s’han proclamat campions d’Europa en les seves modalitats.

Un moment de l'acte celebrat aquest divendres a la tarda.

El conseller de Cultura Santi Vila, convidat d'honor de Sant Pere 2017Ajuntament de Reus

La hissada de la bandera al Campanar.

El conseller de Cultura Santi Vila, convidat d'honor de Sant Pere 2017Ajuntament de Reus

tracking