Diari Més

La Defensora del Pueblo porta a Fiscalia l'actitud «entorpidora» de l'Ajuntament de Reus

Soledad Becerril denuncia que el municipi acumula 370 dies sense respondre a una reclamació per un cotxe retirat de la via pública

Soledad Becerril, la Defensora del Pueblo, en una imatge d'arxiu.

La Defensora del Pueblo porta a Fiscalia l'actitud «entorpidora» de l'Ajuntament de ReusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Defensora del Pueblo, Soledad Becerril, ha traslladat a la Fiscalia General de l’Estat l’actitud «entorpidora» de l’Ajuntament de Reus per haver acumulat fins a 370 dies sense respondre a una reclamació sobre la retirada d’un vehicle de la via pública que no va ser notificada al seu propietari. Reus és l’únic de català i un dels 19 ajuntaments, a més del Col·legi d’Advocats de Guipúscoa, que l’òrgan ha denunciat després d’haver-los inclòs al seu llistat d’«administracions entorpidores». A través d’un comunicat de premsa, Becerril lamenta que «darrere de cada queixa hi ha una persona que té uns drets i que ha d’obtenir una resposta». El Defensor del Pueblo considera com a «administracions entorpidores» aquelles que «no responen després d’haver enviat requeriments en tres ocasions».

I és que totes elles «tenen l’obligació de contestar» i de «col·laborar amb la institució i remetre la informació sol·licitada». En cas de no fer-ho, el Defensor del Pueblo està en situació de posar els fets en coneixement del Ministeri Fiscal, tal com ha fet ara Soledat Becerril, cenyint-se a l’article 24 del Capítol VI de la Llei Orgànica 3/81 que regula la institució. En detall, l’article afegeix que «la persistència en una actitud hostil o entorpidora de la labor d’investigació del Defensor del Pueblo per part de qualsevol organisme, funcionari, directiu o persona al servei de l’administració pública podrà ser objecte d’un informe especial, a més de destacar-lo en la secció corresponent de l’informe anual».

En total, ara mateix, hi ha 43 administracions locals, una d’autonòmica i tres entitats públiques més que no han donat resposta després de rebre el tercer requeriment, tal com detalla el Defensor del Pueblo al seu llistat d’administracions entorpidores. Però, la situació de només 20 ha estat traslladada ara al Ministeri Fiscal. Pel que fa a Reus, la qüestió sobre la qual l’Ajuntament no ha facilitat la informació que se li sol·licitava està vinculada a la regulació de l’estacionament a la via pública. La mitjana del temps de resposta dels ajuntaments de la demarcació de Tarragona a les seves peticions és, segons estadístiques del Defensor del Pueblo, de 64,10 dies per a aquest 2017, una sisena part del que acumula Reus sense contestar. La resta dels ajuntaments la situació dels quals la Defensora del Pueblo ha traslladat a la Fiscalia General de l’Estat són els de Tarifa, Vejer de la Frontera, Mojácar, Barbastro, Cudillero, Gozón, Salas, La Hermigua, Noblejas, Talavera de la Reina, Carboneras de Guadazaón, Matallana de Torío, Arganda del Rey, Colmenar de Oreja, Gilet, Zalamea de la Serena, Gondomar i Porto do Son.

tracking