Diari Més

Set entitats creen un espai de debat per internalitzar la brossa

La iniciativa, en la línia de la CUP, vol difondre la gestió directa del servei

El col·lectiu va llegir un manifest a la plaça del Mercadal.

Set entitats creen un espai de debat per internalitzar la brossaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de set entitats reusenques han trobat punts d’entesa per la creació d’un «espai de coordinació per internalitzar el servei de residus i neteja viària» de la ciutat. La iniciativa, que dóna continuïtat a la campanya de debat sobre la municipalització d’aquest àmbit engegada per la CUP, aplega Procés Constituent, GEPEC, CCOO, CGT, DenouReus, Esquerra Unida i Alternativa i la mateixa Candidatura d’Unitat Popular. Pretén, tal com concretava ahir Anna Simó, membre de l’assemblea cupaire, «donar a conèixer per què es reclama la gestió directa del servei per tal que tothom qui vulgui s’hi pugui sumar».

El col·lectiu va congregar-se ahir a la plaça del Mercadal per llegir un manifest on apuntava que «el municipi podria implementar polítiques més respectuoses» i que «la gestió directa permet un estalvi econòmic a què una institució pública no s’hauria de permetre renunciar». «No demanem més enllà d’allò que ja es fa París amb la gestió de l’aigua, a Nàpols amb la gestió dels residus, a Barcelona i Terrassa en la gestió d’escoles bressol i gestió de residus respectivament o a Reus mateix que es gestiona de manera molt eficient amb la divisió d’Aigües», afegia Simó.

El model d’altres ciutats

És per aquest motiu que, des de l’espai de coordinació, demanen «afegir-se a l’onada mundial de remunicipalitzacions de grans ciutats com, Berlín, Buenos Aires, Budapest, Grenoble, Montpelier, Nàpols o Valladolid». Demòcrates de Catalunya enviava ahir un comunicat on feia públic el suport a la iniciativa tot i no sumar-se a les entitats adherides.

tracking