Diari Més

L'Institut Baix Camp enviarà portàtils a un camp de refugiats grec

Ho farà a través de voluntaris de la URV Solidària, que viatjaran al camp de refugiats sirians d’Elpida i muntaran una petita aula d’informàtica amb els ordinadors

L'Institut recull, revisa i prepara portàtils per buscar-los una nova escola on es puguin aprofitar.

L'Institut Baix Camp enviarà portàtils a un camp de refugiats grecCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Baix Camp enviarà un total de cinc portàtils al camp de refugiats sirians d’Elpida, a Grècia. Per tal de fer-ho, l’institut reusenc ha firmat un conveni amb la URV Solidària pel qual els voluntaris de la universitat que viatgen al juliol a aquest camp de refugiats portaran fins a l’indret els ordinadors. Aquests dispositius els permetran muntar una petita aula d’informàtica a l’indret.

Aquesta acció es fa en el marc de la plataforma Labdoo (laboratories for education), que té per objectiu recollir dispositius tecnològics i donar-los una segona vida útil en centres educatius d’arreu del món. L’Institut Baix Camp hi participa des de fa cinc anys i en aquest temps ha enviat portàtils que estan en ús a escoles de Moçambic, Equador, Filipines, Cambotja, Costa Rica o la Índia.

Concretament el centre s’encarrega de la recol·lecció el sanejament i la preparació de portàtils amb alumnes i professorat de l’FT Informàtica i comunicacions. Per tal de seguir ajudant a la iniciativa, si alguna persona vol col·laborar aportant un ordinador portàtil que ja no utilitzi, però es trobi en bon estat, pot passar per l'institut i allà el recolliran, revisaran i preparen per buscar-li una nova escola on es puguin aprofitar.

tracking