Diari Més

PROMOCIÓ

Els comerciants suprimeixen el Reus Shopping Day perquè no era rendible

Les botigues no obriran els migdies d’estiu, com feien des del 2012, per la caiguda del turisme rus i per normalitzar els horaris

La campanya solia arrencar a principis de juliol.

Els comerciants suprimeixen el Reus Shopping Day perquè no era rendibleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa Reus Shopping Day, vigent des del 2012 i que convidava els botiguers a no tancar al migdia durant els mesos d’estiu per respondre al flux de turistes principalment russos, no celebrarà l’edició 2017. El col·lectiu de comerciants i Reus Promoció han acordat eliminar la campanya d’entre les accions programades per a la temporada turística perquè «amb la caiguda del visitant rus ens havia deixat de resultar rendible».

Després d’alguns anys en què el Reus Shopping Day s’havia desplegat a mig gas al nucli de la ciutat, amb bona part dels establiments ja despenjats d’aquesta proposta, els botiguers opten per «no mantenir-la» i entenen que això «serà preferible que anunciar que obrirem i acabar per no fer-ho perquè de dues a quatre no està entrant gent». Amb tot, esperen potenciar la restauració «perquè els turistes estiguin lliures per anar a dinar» i «millorar també les condicions dels treballadors dels comerços, que ja no cobriran aquesta franja».

Les botigues que així ho decideixen són lliures, igualment, de seguir oferint servei al migdia, però ho faran pel seu compte i ja no sota el paraigua del Reus Shopping Day. El president de la Unió de Botiguers de Reus, Àlfred Pitarch, explica que «amb el pas del temps, hem vist que obrir per un turista tan específic, en el cas que aquest hi fos, no era efectiu», i que, per això, «la campanya desapareix com a tal malgrat que algunes botigues, si ho volen fer, continuïn». «Tot l’esforç que representa no tancar no ens acabava de comportar els ingressos que volíem», conclou Pitarch, tot i que l’Aeroport acaba d’estrenar ruta regular amb Moscou. I detalla que «la campanya cau per ella sola i, a més, pensem que al migdia el que s’ha de fer és anar a dinar i que cal que anem recuperant horaris més normals».

El president de la Unió de Botiguers precisa que, de fet, «el que caldria és cenyir-nos a la Reforma Horària, tenir tota una jornada seguida i tancar aviat a la tarda, i guanyar en qualitat de vida. Però és una cosa que requeriria que la resta de sectors també s’hi sumessin». En aquest sentit, la Generalitat va projectar sobre Reus una prova pilot de la Reforma Horària que encara resta pendent de dur-se a terme i que estava encapçalada pel comerç.

«Vam fer un esforç»

Per la seva banda, la presidenta d’El Tomb de Reus, Gemma Molner, explica que el Reus Shopping Day «va ser una aposta des de Reus Promoció en vista de tot el boom del turisme rus al seu moment», perquè aquest tipus de visitant «arriba aviat i torna a l’hotel cap a les cinc o les sis de la tarda, i hi havia unes hores en què les botigues tancaven. Així que tots vam fer un esforç». Però, «com que el client rus ha anat de davallada absoluta, i com que l’any passat i l’altre es va intentar obrir però no tothom ho feia, enguany el consistori ha cregut convenient no fer res i les associacions hem pensat que, si no anàvem a seguir la campanya era millor no fer-la». Amb tot, des d’El Tomb de Reus, estudien una nova iniciativa que podria estar vinculada a la restauració.

tracking