Diari Més

Corpus i Sant Pere estrenen el nou sistema de contractació dels músics

El canvi de gestió, que passa de l’IMAC a una empresa, només deixa baixes als acompanyaments d’elements i balls per la «disponibilitat» dels intèrprets

Els Nanos, ballant al ritme del seu acompanyament, per Corpus.

Corpus i Sant Pere estrenen el nou sistema de contractació dels músicsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els acompanyaments musicals dels diferents elements i els balls que integren el Seguici Festiu de Reus han sortit al carrer aquest Corpus, i ho tornaran a fer coincidint amb la Festa Major de Sant Pere, per primer cop sota el nou sistema de contractació que ha posat la selecció dels músics plenament a les mans d’una empresa privada, i no de l’IMAC, a través de l’obertura d’un concurs públic resolt el passat mes de gener. El nou sistema deixa un balanç positiu per part de les colles i entitats que participen a la festa perquè el canvi no ha trastocat els plans dels acompanyaments ni ha fet variar els membres que els integraven.

Fonts municipals apunten que els moviments que es puguin haver donat, de forma «puntual», a les formacions que posen les seves melodies al servei dels elements i balls festius de Reus han vingut marcats per «la disponibilitat dels mateixos músics». Amb tot, l’empresa intermediària en la contractació, que és la local Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social SL, ha seguit la línia que estava vigent en els últims anys. Segons les mateixes fonts, fins fa pocs mesos, la contractació dels acompanyaments l’havia assumit, almenys en la seva majoria, l’IMAC. Però, fer-se càrrec de la música de nous elements hauria portat a superar el llindar pel qual és necessari posar en marxa un procediment d’aquestes característiques, un concurs públic com el que desembocava en l’adjudicació a Quatre Quaranta, l’única empresa que hi va concórrer.

Des de la Colla Gegantera de Reus explicaven ahir que «no hi ha hagut cap problema i mantenim el mateix acompanyament» tot i el canvi de sistema. En termes similars s’expressaven des de l’Estol del Basilisc, on l’adjudicació del total de la contractació a una empresa privada «nosaltres no l’hem notat en res». Diferent és el cas d’altres, com la Colla de l’Àliga, que balla al ritme de la Cobla Reus Jove, qui continuarà depenent directament de l’IMAC perquè així li ho permeten les seves característiques.

Prop de 100.000 euros l’any

L’IMAC inverteix 96.000 euros més l’IVA cada any en aquest capítol, l’externalització del qual ve motivada per «una millora en la gestió» i el «conseqüent estalvi de feina per a l’Ajuntament». La documentació a què Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social SL s’ha de cenyir concreta els instruments que s’empraran en cada actuació i contempla la participació a les «passades de lluïment» però també als assaigs. Comptabilitza el nombre d’actuacions per músic, si es tracta d’interpretacions estàtiques o en moviment i en quin dia concret han de produir-se. La contractista es compromet a oferir la interpretació de les melodies, però també a fer-ho «amb prou qualitat d’acord amb el nivell d’exigència que demana la Festa».

tracking