Diari Més

infraestructures

L'Aeroport inicia el projecte per acollir els gossos de la Guàrdia Civil

Aena ha adjudicat, per 15.000 euros, obres d’adaptació i millora al recinte que albergarà entre 8 i 9 animals del servei cinològic

Una imatge genèrica d'un gos policia revisant maletes a la cinta.

L'Aeroport inicia el projecte per acollir els gossos de la Guàrdia CivilGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aena ha posat en marxa els tràmits per dotar el servei cinològic de la Guàrdia Civil, l’òrgan que està encarregat de l’ús dels gossos policia, de noves dependències a l’Aeroport de Reus on els animals puguin instal·lar-se per desenvolupar les seves funcions i evitar-se així els desplaçaments d’anada i tornada a l’equipament. La millora, que forma part del paquet de mesures anunciades pel director de l’aeròdrom, Vicenç Pallarès, a finals del passat mes de març i en la presentació de la campanya d’estiu, suposarà la inversió d’uns 15.000 euros i comportarà dos mesos d’obres. Les feines, un cop quedin executades, acabaran d’adequar espais prèviament construïts però que no resultaven del tot aptes per a l’estada dels gossos. En total, hi ha previst que entre 8 i 9 gossos policia puguin ser-hi de manera habitual.

El detall del projecte, que ha estat adjudicat a l’empresa Representaciones Francisco Javier Piñol, amb seu a Tivenys, contempla la col·locació de paviment de gres tant a l’interior com a la zona exterior de la gossera, l’adaptació de les portes que donen entrada als gossos policia, l’obertura d’una finestra i reparacions a parets i mampares. També l’acondicionament de l’espai reservat per a l’entrenament dels animals i arranjaments al tancament exterior. El plec de condicions tècniques especifica que la certificació de l’obra es farà quan aquesta hagi estat completament finalitzada i que «únicament seran abonades les unitats executades pel responsable de l’obra i ajustant-se al ple». Abans de concloure el termini de presentació d’ofertes, es va programar a l’aeròdrom una visita tècnica que resultava obligatòria per a les empreses interessades a concórrer al concurs.

Un espai en condicions òptimes

Les dependències on s’allotjaran els gossos, que no han estat traslladats encara a l’espera que es consumin aquestes millores recentment adjudicades, es troben localitzades a l’anomenada zona aire. És a dir, dins el recinte de l’Aeroport de Reus però no a la mateixa terminal de passatgers. Fonts sindicals asseguren que la construcció d’aquest espai per als animals havia generat discrepàncies entre membres del servei cinològic i el mateix Aeroport, donat que els primers entenien que les condicions en què va quedar materialitzada l’obra inicial –sobre la qual ara es duran a terme les noves actuacions per 15.000 euros– no eren òptimes per a l’estada dels gossos. De qualsevol forma, l’execució de les feines completarà un dels punts de millora establerts a l’agenda d’Aena per a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp. Als plans per a l’equipament destaquen també intervencions en l’accés per carretera, que vol ser un gir directe, amb la intenció d’estrenar-lo a l’estiu. El tancament de les instal·lacions, amb una inversió d’1,8 milions d’euros, conclourà a l’agost, com també l’adequació del carrer de rodatge fins a l’Aeroclub, amb 1,4 milions. Tot plegat s’emmarca en les millores per a la Certificació de l’Aeroport.

tracking