Diari Més

Villablanca planteja a la plantilla regir-se pel conveni del sector

Els treballadors analitzaran la proposta en assemblea la setmana vinent

L'accés a les instal·lacions de Villablanca.

Villablanca planteja a la plantilla regir-se pel conveni del sectorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professionals de l’Institut Villablanca van reunir-se dimecres amb l’empresa per tractar millores en les condicions laborals. Entre les reivindicacions del Comitè d’Empresa hi havia un increment salarial i l’ajustament de les funcions dels treballadors a les que venen establertes als contractes. D’aquesta forma, el col·lectiu pretén tornar paulatinament a la situació on era abans de la retallada validada pels empleats a principis de 2012 que va evitar en el seu moment que no s’acomiadés bona part de la plantilla.

Tal com explica Jordi Gutiérrez, membre del Comitè d’Empresa, en la reunió, l’Institut Villablanca «ens ha proposat passar a regir-nos pel conveni del sector, que els treballadors fixos mantinguin les condicions que tenen, que part del personal eventual passi a ser fix i un increment als sous condicionat a la situació d’aquests eventuals». El col·lectiu s’ha citat en assemblea a finals de la setmana vinent per acabar de perfilar el posicionament respecte a aquesta proposta, que «no és tancada i ens permet continuar treballant».

Aquests dies ha de constituir-se també, tal com precisa Gutiérrez, una comissió paritària que respongui a la denúncia formulada pels empleats davant Inspecció de Treball en entendre que «fem funcions que no es troben al nostre contracta i això, sumat al fet que falta personal, està derivant en agressions pràcticament diàries a treballadors». Si les parts no arriben a una entesa en aquest aspecte, conclou el membre del Comitè d’Empresa, Inspecció de treball hi actuarà.

tracking