Diari Més

Societat

La primera filmació on apareix Gaudí veurà la llum diumenge al '30 minuts'

Es tracta d'unes imatges inèdites del 1925, un any abans de la mort de l'arquitecte del Baix Camp

Fotografia d'Antoni Gaudí cedida per Frederic Fargas Texidó.

La primera filmació de Gaudí veurà la llum diumenge al '30 minuts'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera filmació d'Antoni Gaudí, inèdita fins ara, veurà la llum el proper diumenge, 18 de juny, al programa '30 minuts' de TV3. Es tracta de les primeres imatges en moviment de l'arquitecte del Baix Camp de les quals se'n té constància, i datades del 1925, d'un any abans de la seva mort, apareix en un casament al monestir de Montserrat. Aquest fragment es podrà veure en el marc de l'estrena del documental 'Sagrada Família: compte enrere', a través del qual s'han filmat tots els processos pels quals passa una pedra des que s’extreu de la pedrera fins que es col·loca en una de les torres de l'obra inacabada de Gaudí.

Els responsables de la construcció del temple de Barcelona afirmen que la part arquitectònica de la basília s'acabarà l'any 2026, coincidint amb el centenari de la mort d’Antoni Gaudí. El reportatge, d'aquesta manera, descobrirà les tècniques constructives que acceleraran el ritme de les obres per poder assolir l’objectiu.L’equip del programa també ha entrevistat alguns de la vintena d’arquitectes responsables de l’obra. Es desvelarà, entre d'altres quin escultor està dissenyant els pinacles de les torres dels evangelistes, i s'entrarà al magatzem on hi ha els més de 20.000 fragments de les maquetes originals de Gaudí que van quedar malmeses durant la Guerra Civil.

El reportatge també fa un repàs a lespolèmiques que històricament han envoltat la construcció de la Sagrada Família, així com els problemes de convivència amb els veïns del barri.

tracking