Diari Més

Municipal

La CUP de Reus demana que es faci un control tècnic i periòdic de la gossera

El partit vol explicacions pel concurs del servei

Imatge d'arxiu d'un gos a la gossera.

La CUP de Reus demana que es faci un control tècnic i periòdic de la gosseraCUP Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha tret a concurs el servei de recollida, acollida i manteniment d’animals abandonats, ferits i morts del terme municipal de Reus. Un servei que, segons la CUP, «només pot assumir una empresa: L’Última Llar». És per aquest motiu que la comissió de Defensa, Drets i Benestar animal de la CUP de Reus ha volgut «fer públiques diverses consideracions al voltant d’aquesta licitació alhora que en demana una sèrie de garanties». El regidor Oriol Ciurana ha recordat que l’any passat van pactar amb el govern actual que s’estudiés «crear una gossera municipal a Reus gestionada directament per l’Ajuntament per evitar dependre d’una empresa privada per efectuar aquest servei necessari».

Finalment, però, la gossera pública es crearà des del Consell Comarcal tot i que «aquest procés va per llarg» i des de la Candidatura lamenten que el consistori hagi de tornar a obrir un concurs al qual «només pot accedir una empresa que, a més a més, segons ha explicar el regidor, està pendent de judici per una denuncia del col·lectiu Libera per presumpte maltractament animal».

D’altra banda, la formació es qüestiona «què passarà si l’empresa actual no opta a la pròrroga o si la licitació queda deserta. I és que es crearia un buit en el servei com va passar en el seu moment al Consell Comarcal i el cost del servei podria ser superior a l’actual, ja que l’empresa en aquest cas podria negociar de nou els preus del servei». En aquest sentit, des de la CUP es reclama que «no s’efectuï cap canvi en les condicions de l’empresa que gestiona el servei ja que aquesta és l’única empresa que pot oferir el servei d'externalitat». La CUP demana també que el servei veterinari de la gossera sigui diari, ja que «no queda clar als precs de la licitació actual, que es garanteixi i auditi un control tècnic i periòdic».

tracking