Diari Més

Medi Ambient

Tres nous polls d'òliba es crien al mas del Font per preservar els rapinyaires nocturns

Les aus romandran en una caixa niu tancada amb una reixa prop d'un mes per acostumar-se a la zona, on s'espera que continuïn la vida adulta

Imatge de les òlibes que s'estan criant al mas del Font de Reus.

Tres nous polls d'òliba es crien al mas del Font per preservar els rapinyaires nocturnsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de preservar els rapinyaires nocturns, Olis Gasull en col·laboració de GEPEC-Ecologistes de Catalunya ha instal·lat per segon cop una caixa niu al mas del Font, als afortes de Reus. Allà es criaran tres polls d’òliba que s’espera que continuïn vivint en aquesta zona un cop arribin a la vida adulta.

Les aus, procedents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida, seran alimentades de forma artificial mitjançant la tècnica del hacking fins que aprenguin a volar i caçar per ells mateixos. Durant aquestes primeres setmanes les sibeques –nom local de les òlibes a Reus- romandran a la caixa niu tancada amb una reixa que es retirarà abans d’un mes. D’aquesta manera s’acostumaran al lloc i es vincularan a la zona, on s’espera que continuïn la seva vida adulta.

Aquesta espècie es considera «vulnerable» a Catalunya i en clar declivi a nivell europeu. La col·locació de nius artificials afavoreix la reproducció posant remei a la necessitat de llocs on aixoplugar-se. Amb aquesta acció es vol protegir a aquesta espècie i ajudar a que creixi la població a l’entorn de Reus.

tracking