Diari Més

Promoció

La Reus Viu el Vi supera el seu propi rècord històric amb 60.000 tastos

La fira, que va servir unes 33.000 degustacions gastronòmiques, ha estat multitudinària

Nova edició de la fira 'Reus viu el vi'.

La festa del vi a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició de la Reus Viu el Vi va tancar una nova edició amb la certesa d’haver-se convertit en la fira més multitudinària de totes les que s’han celebrat fins a la data. El certamen que aplegava als cellers de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra ha superat, aproximadament, en un 10% les xifres de les edicions més concorregudes, havent servit 60.000 tastos de vi i prop de 33.000 degustacions gastronòmiques.

L’Ostrada Solidària, que va celebrar-se dissabte al matí en benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple, també va esgotar existències, reeditant les bones sensacions d’aquesta iniciativa que es va programar per primera vegada l’any passat.

Davant d’aquests registres, el President de la Cambra, Isaac Sanromà, manifestava ahir la seva satisfacció per com la fira «ha esdevingut una cita ineludible del calendari vinícola del país, capaç de generar una gran capacitat d’atracció i reforçar, així, el posicionament dels cellers del territori». Sanromà va aprofitar, també, per anunciar que pel 2018 es farà una celebració extraordinària del certamen «coincidint amb la desena edició de la fira i que servirà per agrair a totes aquelles persones i empreses que ens han fet confiança a l’hora de treballar per convertir la Reus Viu el Vi en una de les fires de referència del país». Precisament pel que fa a l’edició de 2018 aquesta es celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juny a la plaça de la Llibertat, tal com està previst actualment.

La Fira del vi de les DO de la Cambra és una iniciativa sorgida a partir de la mateixa corporació, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Vermut Miró i Més Salut i Treball. El certamen inclou, de la mateixa manera, la col·laboració que ofereixen els Consells Reguladors de la DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta.

Una cinquantena d’estands

La Reus Viu el VI 2017 tanca amb una ocupació prevista del 100% de l’espai disponible a la plaça de la Llibertat. En total hi ha hagut 46 estands a plaça amb 32 cellers, 8 gastronòmics i 6 de l’organització. Xifres ben bé idèntiques a les de l’any anterior. De fet el certamen ja fa anys que registrava una alta demanda de participació el que demostra, per altra banda, la gran acceptació d’aquesta fira concreta entre els expositors. Enguany hi havia una renovació propera al 20% pel que fa als cellers participants en relació a l’edició 2016.

tracking