Diari Més

Política

Un Consell Municipal canalitzarà la participació ciutadana en salut

El Pacte de Salut consuma el primer acord i crea una eina que inclou associacions de malalts, familiars o prestadors de serveis

Un instant del ple que va donar ahir llum verda a l'òrgan.

Un Consell Municipal canalitzarà la participació ciutadana en salutOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desplegament dels acords inclosos al Pacte de Salut de Reus desemboca, prop de quatre mesos després d’haver assolit el consens de tots els grups municipals a excepció de la CUP, en la creació del Consell Municipal de Salut. La configuració del nou òrgan, nascut amb la vocació de ser «democràtic i participatiu» i sota l’objectiu de «millorar el govern de la ciutat i les seves polítiques en matèria de salut», va prosperar en el ple d’ahir amb el vot favorable de 21 regidors i l’abstenció dels 6 de cupaires.

La regidora de Salut, Noemí Llauradó, el definia com «una eina de concepte global i que va més enllà de la part informativa: té consulta però també té resposta i s’haurà de donar comptes de si s’han dut a terme o no les propostes que plantegi». El Consell Municipal de Salut aplegarà en una mateixa esfera grups municipals, associacions de malalts, familiars, prestadors de serveis, col·legis professionals, i la URV, entre altres, per esdevenir un «espai d’influència ciutadana i de corresponsabilitat per aportar en l’àmbit de la salut». Aquest pas consuma el primer punt del Pacte de Salut, que aplega 40 entitats a més de les 6 formacions polítiques i va signar-se el passat 15 de febrer com a «full de ruta» per a la gestió de la sanitat a nivell municipal.

En el debat sobre aquest punt, el dotzè de l’ordre del dia, i tot i el «sí», des del PP apuntaven que «les solucions ja no passen per aquesta via i potser hauríem de deixar de fer reunions i actuar», mentre que al PSC celebraven la creació del consell «que va ser una proposta nostra», alhora que des de Ciutadans valoraven que aquest «pot ser un òrgan que desenvolupi una feina interessant». La CUP, que va votar en contra del naixement del nou òrgan, justificava la decisió pel fet que «només un sol paràgraf del document parla de la sanitat pública».

Sis habitatges d’inserció

El ple també va aprovar, per unanimitat, l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social per l’any 2017 i la pròrroga del conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en virtut del qual se cedeixen 6 habitatges públics per a persones del municipi amb necessitats especials d’atenció. I va acordar donar continuïtat a la càtedra d’Habitatge de la URV.

Canvis a la resdiència del Palace

La Comissió Territorial d’Urbanisme ha introduït canvis al projecte que ubicarà una residència per a la tercera edat al solar que fins fa pocs mesos ocupava el Cine Reus Palace. Així, l’ens limita «els espais que la residència reservava per a un futur creixement».

El futur Pla de Seguretat Local

El Pla Local de Seguretat que Ciutadans demanava en una moció, la qual va prosperar per 21 vots a favor i 6 en contra, s’està redactant i veurà la llum en la propera Junta de Seguretat Local, apuntava ahir el regidor Joaquim Enrech.

Sense suport al referèndum

La moció impulsada per la CUP i que buscava suport explícit al referèndum d’autodeterminació, on el govern va votar per separat, no va prosperar amb 8 vots a favor, 12 en contra i 6 abstencions.

tracking