Diari Més

Un programa per promoure l'ocupació de persones en atur de llarga durada del Baix Camp

El Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017, coordinat per Mas Carandell, pretén atendre 100 persones majors de 30 anys

L'atur a les comarques tarragonines cau des de fa 36 mesos

Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals serveis locals d’ocupació del Baix Camp engeguen una iniciativa per promoure l’ocupació de persones de la comarca en situació d’atur de llarga durada i majors de 30 anys. Es tracta del Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017, un projecte conjunt entre l’IMFE Mas Carandell –coordinador del Projecte-, l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i IDETSA de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. També compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Riudoms. Aquestes entitats ja van col·laborar l’any passat en un projecte d’ocupació Integral d’ocupació per joves a la comarca. La valoració positiva d’aquesta experiència els ha portat a repetir l’experiència.

El programa, que s’allargarà fins el març del 2018 i pretén atendre 100 persones, neix amb l’objectiu de realitzar accions específiques per aquells qui tenen més dificultats per mantenir-se dins el mercat laboral de forma estable. La iniciativa combina accions d’orientació laboral individuals i en grup, visites a empreses, formació professional i d’inserció laboral. Hi ha possibilitat de fer formació professionalitzadora de l’àmbit de la Logística (200 hores), que permetrà obtenir alguns carnets de gestió de magatzem, o bé, d’Ajudant de cuina i restauració amb producte local i de temporada (250 hores), que també facilitarà l’obtenció d’acreditacions o carnets professionals.

Les persones que hi estiguin interessades poden inscriure’s des d’aquest dilluns i fins el 28 de juny. Aquells que vulguin participar-hi cal que es trobin en situació d’atur i inscrits com a demandants d'ocupació com a mínim 12 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data d'inici de l'atenció. La inscripció es pot realitzar a totes les entitats relacionades: Consell Comarcal del Baix Camp, Ajuntament de Cambrils, IDETSA i Mas Carandell. Properament es duran a terme sessions informatives als diferents municipis.

El Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017 està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, en el marc de Programes Integrals, regulats per l'Ordre TSF/318/2016.

tracking