Diari Més

Comerç

Un tall de la llum provoca pèrdues als comerciants del carrer Ample

A principis de maig van patir les conseqüències que Endesa no els notifiqués de forma oficial que la llum cauria durant gairebé tres hores

El carrer Ample tallat prohibint l'aparcament abans de les obres.

Un tall de la llum provoca pèrdues als comerciants del carrer AmpleOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants del carrer Ample temen que les obres que es van iniciar ahir afectin de manera negativa els seus negocis. Aquestes obres van del carrer Ample al carrer Gaudí, afectant un total de 10 establiments. Les obres tenen l’objectiu de canviar el sistema de distribució d’energia elèctrica que circula per sota terra.

El dia 5 de maig els comerciants del Carrer Ample van tenir pèrdues materials perquè Endesa va tallar el subministrament elèctric sense notificar-ho prèviament. Aquesta caiguda elèctrica es va produir quan es realitzaven obres al carrer del Dr. Abelló (paral·lela al carrer Ample). La companyia elèctrica havia penjat un cartell de paper a un fanal de la plaça de la Llibertat sense alertar els negocis que es produiria un tall d’energia elèctrica de gairebé tres hores. Els negociants tenen por que la situació es repeteixi ara que s’estan aixecant les voreres de mitja illa urbana i que podrien ocasionar encara més pèrdues per als negocis.

«Nosaltres vam perdre material de congelador», confessava la copropietària del Forn Sistaré, Cori Vallvé, afectada pel tall de llum, «no vam rebre cap notificació a l’establiment». Altres locals es van veure afectats per l’absència d’electricitat com el bar Tropical, el celler de vins del carrer Ample o la perruqueria de la franquícia Cebado. «Si ho haguéssim sabut, no hauríem obert aquell matí», assegurava Cori Bartomeu, esteticista i propietària de la perruqueria, «perquè no podíem eixugar cabells, ni escalfar l’aigua amb els escalfadors elèctrics».

Bartomeu concreta que van trucar a Endesa per demanar explicacions per no notificar prèviament el tall de llum i des de l’empresa elèctrica no els van donar «cap explicació sòlida». Així, la perruqueria se suma al nombre de comerciants afectats que no van llegir el comunicat oficial del fanal i que el tall elèctric de les obres els va perjudicar.

Denúncies i culpa

De moment no tenen intenció de presentar cap queixa formal de la companyia energètica, però creuen que una situació similar podria ocórrer ara que encara és més ample l’espai en què realitzaran les obres (dos carrers que poden afectar els comerços). «Les pèrdues no ens les tornarà ningú», afirmava un comerciant, «però almenys ens haurien de garantir que no es tornarà a repetir». Els comerciants, coneixedors del soroll d’obra i les molèsties que pot ocasionar la seva realització a la via pública, volen treure culpa als treballadors de l’obra, perquè el tall elèctric «es va produir per prevenir riscos durant una fase de l’obra, és l’empresa la culpable».

tracking