Diari Més

Laboral

La plantilla del Sant Joan de Reus s'hi tancarà 24 hores com a protesta pel dèficit

El Comitè d’Empresa de l'hospital convoca una de les accions més contundents davant «l’incompliment del compromís de l’Ajuntament» d’abordar la situació

Una imatge d'arxiu de mobilitzacions de personal del Sant Joan.

La plantilla del Sant Joan de Reus s'hi tancarà 24 hores com a protesta pel dèficitOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan ha convocat, per aquest dimecres 7 de juny a partir de les nou del matí, un tancament que s’allargarà durant 24 hores dins el centre sanitari per visibilitzar «la indignació que sentim els treballadors» davant l’«incompliment» del compromís, per part de l’Ajuntament de Reus, de «fer-se càrrec del dèficit» –de fins a 8,4 milions– que arrossega l’equipament i pel fet que, aquest dèficit, «actualment ens l’està fent assumir als usuaris retallant serveis i als treballadors amb les retallades salarials».

La plantilla ha dit «prou» després d’haver dut a terme altres accions que havien portat professionals a assistir als darrers plens municipals o a manifestar-se a la plaça del Mercadal i d’haver conegut, en les darreres setmanes, propostes com les que abocava l’auditoria realitzada sobre l’Hospital i que planteja ara la supressió de serveis i de llocs de feina per recuperar l’equilibri econòmic. El tancament dins el Sant Joan es presenta com la protesta més contundent que s’hagi plantejat fins ara a través del Comitè d’Empresa.

El mateix dimecres, els treballadors celebraran una assemblea i diferents actes a l’auditori per informar els companys de la situació actual i de l’afectació que estan tenint les retallades a l’equipament. També dels contractes en frau de llei –els de professionals que encadenen vinculacions temporals de manera indefinida–, de la intervenció del CatSalut que agafarà les regnes a partir de l’1 de gener del 2018 i del punt en què es troba la negociació del conveni.

Conveni dels treballadors

Des del Comitè d’Empresa es negocia amb l’Hospital des de mesos enrere per assolir un acord sobre un nou conveni col·lectiu, amb una ultraactivitat de l’actual que dóna als treballadors marge fins al 30 de juny per assolir l’entesa amb l’empresa, i evitar així passar a regir-se pel conveni de la Xarxa d’Hospitals d’Ús Públic (XHUP). Amb tot, s’ha acordat un calendari de reunions «tots els dijous mentre no arribem a un acord».

L’entrada del CatSalut

El CatSalut ha demanat al consistori informació detallada i vinculada a les instal·lacions de què disposa el Sant Joan, la maquinària que l’equipament acull, una relació dels llocs de treball i resultats econòmics dels darrers exercicis, entre documentació diversa, com a pas inicial per a la configuració de l’entitat «pública i mixta» que assumirà la gestió de l’Hospital. Les dues parts han mantingut ja, tal com confirmen fonts del Grup Salut, les primeres d’un grapat de «reunions tècniques» que es continuaran celebrant de manera periòdica amb l’objectiu d’obtenir una radiografia precisa de la situació actual del Sant Joan i d’escriure la lletra petita de la nova titularitat.

tracking