Diari Més

El vi, protagonista a Reus del 9 a l'11 de juny amb la novena Reus Viu el Vi

L’Ostrada Solidària torna dissabte al matí en benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple de l’Hospital de Dia Mas Sabater

Un moment de la presentació de la fira aquest dijous.

El vi, protagonista de Reus del 9 a l'11 de juny amb la novena Reus Viu el ViCambra de Comerç de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició de la fira del vi de les DO de la Cambra de Comerç de Reus, la Reus Viu el Vi, torna un any més a la ciutat del 9 a l’11 de juny a la plaça de la Llibertat. En aquesta edició hi tornarà a haver un total de 46 estands a plaça, 32 dels quals seran de cellers, 8 gastronòmics i 6 de l’organització. Enguany, però, hi ha una renovació de gairebé un 20% pel que fa als cellers participants en relació a l’edició 2016.

A la fira s’hi podran trobar cellers representants de les Denominacions d’Origen següents: DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta, i també de la DO Cava i Vermut de Reus.

El lot de tast valdrà enguany 13 euros i inclou una copa, un portacopes, un catàleg, 5 tastos de vi i l’opció d’aconseguir l’obsequi de la fira si s’omplen els pètals de la Rosa de Reus tastant un vi de cada DO i col·locant les respectives enganxines que facilitaran els cellers. L’obsequi és el barret oficial de la fira.

L’apartat musical tindrà enguany un caràcter innovador, ja que dos DJ es situaran a cada extrem del recinte punxant música en directe, amb voluntat de generar un espai de confort sonor a banda i banda de la plaça. El cartell d’aquesta edició l’ha confeccionat el dissenyador reusenc Jordi Romero, que evoluciona el logo de la fira que ell mateix va crear l’any 2014.

L’horari de la fira serà divendres de 17.30 a 23h, dissabte de 12 a 14h i de 17.30 a 23h i el diumenge de 17.30 a 22h.

LA DO La Mancha, Denominació d’Origen convidada

Des de l’any 2014, i d’acord amb els Consells Reguladors, la Reus Viu el Vi ha convidat a una Denominació d’Origen externa. Enguany serà el torn de la DO La Mancha,que engloba a 250 cellers de les províncies d’Albacete, Ciudad Real, Cuenca i Toledo.

Per altra banda, enguany l’encarregat d’inaugurar el certamen serà el Cònsol General de Bèlgica a Barcelona, Didier Verwaerde. L’acte inaugural es realitzarà el divendres 9 a les 19h, i comptarà amb el Basilisc Petit, que va ser presentat oficialment durant les últimes festes de Misericòrdia.

Per segona vegada, dissabte al matí es programarà una nova edició de l’Ostrada Solidària, amb degustació d’Ostra Rissada del Delta. En aquesta ocasió els beneficis es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple que gestiona l’Hospital de Dia Mas Sabater a la ciutat. La degustació d’Ostres que inclou, també, el lot de la fira i la degustació de vi, costarà el dissabte 7 euros.

A proposta de l’Associació de Restauradors del Barri Santa Anna, durant els dies de fira lliurarem un val de descompte del 10% a tots els visitants per anar als establiments d’aquesta entitat. La promoció es realitzarà els mateixos dies de fira, des del divendres 9 fins el diumenge 11.

tracking