Diari Més

Sanittat

USITAC demana per carta que activin la residència del CAP d'Horts de Miró

El sindicat ha remès un escrit als grups municipals i busca implicació política en l’obertura del servei

Una imatge de l'edifici al carrer Maria Antònia París.

USITAC demana per carta que activin la residència del CAP d'Horts de MiróOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USITAC ha remès a la major part de grups municipals de l’Ajuntament una carta on sol·licita que s’obrin les portes de la part de residència del CAPI Reus VI, ubicat a Horts de Miró i que manté únicament actiu des de la seva construcció l’espai d’assistència primària i consultes, per portar-hi a terme una valoració de l’estat actual i sospesar així les opcions d’una possible entrada en funcionament.

En el seu escrit, USITAC apunta que «no podem permetre que una construcció dedicada a ser una residència d’avis amb, la necessitat que hi ha d’aquestes residències, s’estigui deteriorant i malmetent des de fa ja cinc anys». Per això, demana a les formacions polítiques que «aportin el seu gra de sorra» després que, durant mesos, «hem estat demanant visitar l’espai i no hi ha hagut manera d’aconseguir-ho, tot i el suport que ens està donant la CUP». La carta, que té data d’aquest 24 de maig, i la voluntat d’accedir a la zona de residència del CAPI Reus VI, parteix del fet que, tal com apunten des del sindicat «la construcció està totalment equipada, i per funcionar només necessita els llits, mobiliari, i els equips de la cuina. I el personal evidentment» necessari per oferir el servei.

Una de nova i privada

Des d’USITAC ja havien qüestionat, setmanes enrere, la situació d’aquesta residència a Horts de Miró quan, a l‘espai que ocupava fins fa poc el Cine Reus Palace, n’hi ha projectada una de privada que aviat es començarà a construir. El col·lectiu de treballadors vinculats a l’àmbit sanitari es preguntava, i ho continua fent, com és que una empresa ha detectat la demanda de places per a gent gran i, de fet, obrirà un nou edifici amb què espera satisfer-la, mentre que la residència d’Horts de Miró va enllestir-se l’any 2012 però no ha arribat mai a obrir. Recordava, alhora, que «hi ha molts avis a casa esperant tenir una plaça pública».

L’equipament per a la tercera edat que el Grup Sagessa va aixecar al carrer Maria Antònia París, amb una inversió global de més de 5 milions d’euros i finançada pel pla d’ajudes de Zapatero, compta amb 58 places de residència i 20 de centre de dia i ocupa les plantes 2,3 i 4 del CAPI, amb una superfície de prop de 2.700 metres quadrats, segons les dades que es van aportar al seu dia.

tracking