Diari Més

La CUP insta l'Ajuntament a recórrer la sentència del TCU per l'aval a Shirota

La formació demana que Reus Serveis Municipals no se centri en reclamar només les costes judicials i actuï contra els càrrecs que han estat exculpats

Lluís Miquel Pérez i el seu advocat, en una imatge d'arxiu.

La CUP insta l'Ajuntament a recórrer la sentència del TCU per l'aval a ShirotaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP demana a l’Ajuntament a recórrer la sentència del Tribunal de Cuentas (TCU) que exculpa l’exalcalde Lluís Miquel Pérez, i també la resta de regidors investigats, de qualsevol responsabilitat comptable en l’aprovació de l’aval de 3 milions d’euros que, al 2007, l’antiga Innova va concedir a l’empresa de capital mixt Shirota Functional Foods (SFF). La formació cupaire demanarà, en el Consell d’Administració de Reus Serveis Municipals que ha de celebrar-se avui mateix, que la proposta que manega l’Ajuntament i que passa per reclamar únicament les costes judicials –a què ha de fer front en haver quedat exhimits tots els càrrecs– no es limiti només a aquest àmbit.

En una nota enviada als mitjans, el conseller Edgar Fernández recordava ahir que «la CUP es va veure obligada a retirar-se d’aquest procediment, però va ser a raó d’una proposta portada per la CUP al Consell d’Administració d’Innova que l’Ajuntament s’hi va personar, ja que no s’entenia que la principal perjudicada per aquests fets quedés al marge».

Per això, Fernández considera que un cop analitzada la sentència del TCU, «és imprescindible que l’Ajuntament presenti recurs al respecte ja que, al nostre entendre, aquesta no té en compte qüestions centrals sobre la constitució de l’empresa, que sí que han estat analitzades pel jutjat d’instrucció número 3 de Reus on també s’està instruint pel que fa a la vessant penal». La Candidatura d’Unitat Popular fa referència a un informe redactat per l’advocat de l’Ajuntament i que constaria en l’expedient que es portarà avui al Consell d’Administració, sobre la viabilitat jurídica de presentar aquest recurs. I sosté que «coincidim plenament amb els arguments per motivar la presentació del recurs».

En el mateix expedient, asseguren des de la CUP, també consta un informe del bufet d’advocats Roca i Junyent sobre el qual «desconeixem la motivació del seu encàrrec i en quin espai s’ha decidit» i on «es plantegen dubtes al respecte del criteri i de l’actuació de l’advocat de l’Ajuntament». La consellera Marta Llorens considera que «l’informe del bufet no ha tingut en compte tota la informació relativa a aquest cas, sinó que simplement s’ha basat en l’expedient que consta al Tribunal de Cuentas i on s’obvien determinats aspectes centrals. Per tant, les seves conclusions no són rellevants».

Pressupostos participatius

D’altra banda, la CUP va criticar ahir al govern municipal per «no complir amb els acords presos», en relació a la partida de 750.000 euros que havia pactat amb el govern destinada als comptes participatius i que finalment no figura en els comptes aprovats de 2017. «Es van aprofitar dels pressupostos i del nostre vot», exclamava la regidora Mariona Quadrada, recordant que els cupaires es van abstenir en els comptes de 2016 amb el «compromís» que el govern de Pellicer materialitzés també aquesta proposta. La CUP va criticar que la Regidoria de Participació «hagi deixat passar massa temps» per posar-se a treballar amb aquest assumpte.

tracking