Diari Més

Una nena de l'Escola Montsant busca un donant de medul·la

La família ha emès una crida i el Banc de Sang va recollir ahir, en 4 hores, les primeres 20 mostres

Una imatge d'arxiu de donants de sang al Sant Joan de Reus.

Una nena de l'Escola Montsant busca un donant de medul·laOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena de 7 anys alumna de l’Escola Montsant, a qui el passat novembre li va ser diagnosticada una leucèmia limfoblàstica aguda, busca un trasplantament de medul·la òssia que la pugui curar. L’entorn de la petita ha iniciat aquesta setmana una crida a través de missatgeria mòbil i xarxes socials on difon el cas i vol «animar tothom a fer-se donant» de moll de l’os.

La iniciativa no va dirigida només a obtenir ajuda per a la nena, sinó per a «totes aquelles persones que estan a l’espera d’un donant compatible», subratllen els familiars de l’escolar. I ja està començant a funcionar. Fonts del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Sant Joan, que han conegut de primera mà la situació de la nena, confirmaven ahir haver recollit ja les primeres mostres de sang de possibles donants mobilitzats per aquesta situació concreta. Cap al migdia, els impulsors de la campanya en tenien constància d’una vintena.

La petita, que ha hagut de deixar d’anar a escola i es troba ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron des de fa una setmana, ha rebut altres tractaments abans que l’equip mèdic que se’n fa càrrec aconsellés l’opció del trasplantament. És per això que la crida s’ha fet ara tot i que la malaltia se li va detectar fa sis mesos al mateix Hospital Sant Joan. Part de la seva família s’ha traslladat també fins a Barcelona per acompanyar la nena en la seva hospitalització. De fet, un acte al Bravium Teatre, celebrat a principis d’any, va servir ja per recollir fons que han anat destinats a les despeses que genera en l’entorn de la nena aquesta malaltia.

«Això pot salvar altres nens»

Un dels familiars de l’alumna de l’Escola Montsant explicava ahir que «creiem que és molt important que tothom que pugui s’acosti a donar perquè això pot quedar per salvar altres nens de Catalunya o de qualsevol punt» i celebraven que «al Banc de Sang ens han dit que la campanya està tenint bona acollida». Altres casos recents com el de l’Adrià, estudiant de l’Escola Joan Rebull, van generar una allau de donacions que va obligar a reforçar personal i ampliar lliteres al Banc de Sang i Teixits a l’Hospital Sant Joan.

tracking