Diari Més

Un pacient denuncia dos anys d'espera al Sant Joan per tractar-se de la pròstata

L’home es fa revisions periòdiques des de fa una dècada i exposa que els tres especialistes que l’han tractat encara no li han ofert «cap solució»

Una imatge d'arxiu de l'exterior de l'Hospital Sant Joan.

Un pacient denuncia dos anys d'espera al Sant Joan per tractar-se de la pròstataACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient de l’Hospital de Sant Joan, el reusenc José Bedmar, denuncia que l’allargament del temps d’espera per tractar-se de la incontinència urinària que pateix no fa més que «demorar» una solució a la seva malaltia, de la qual fa deu anys que es tracta i de la que «encara no m’han donat cap solució», constata. Bedmar, de 74 anys, exposa que fa deu anys que té una afectació en la pròstata que li provoca aquest problema d’incontinència. Inicialment, «m’estaven fent visites de forma regular entre 3 i 6 mesos», la darrera el desembre de l’any passat, i ara es troba amb que «no m’han donat cita fins al febrer de l’any vinent».

En total, doncs, hauran passat més de 2 anys fins que aquest pacient pugui sotmetre’s al següent control mèdic. Bedmar recalca que el temps de retard encara és «més preocupant» perquè «la medicació que m’han estat donant tot aquest temps els tres metges diferents que m’han tractat no ha suposat cap millora del meu problema», afegint que en la darrera visita «em van treure una de les dues pastilles que m’estava prenent fins ara però el tractament segueix sense fer-me cap efecte». El pacient afirma que va presentar dues reclamacions al Servei d’Atenció al Client del Sanr Joan i va elevar la reclamació al Catsalut.

Segons Bedmar, «no m’han donat cap explicació sobre aquest endarreriment» i afirma que des de l’ens català de la salut «em van dir que qui posava els dies de la consulta eren els metges, cosa que no em crec que sigui així, perquè sinó el meu especialista ja m’hauria donat hora en aquell mateix moment des de l’ordinador, com venia succeint fins aquell moment». «Es tracta clarament d’un problema que ha té i ha de resoldre l’administració i no els professionals que treballen i fan bé la seva feina», argumenta el pacient reusenc.

La situació que exposa Bedmar no és aïllada, ja que altres usuaris també han exposat a través de les xarxes socials aquest endarreriment en la visita a aquest especialista, en molts dels casos superior a un any.

En aquest sentit, des del sindicat USITAC, el seu secretari, Josep Tutusaus, recorda al respecte que la llista d’espera «pot arribar a fer fins a dos anys en el cas del servei d’urologia de l’Hospital de Sant Joan i afirma que «s’estan donant hores per al gener de 2019».

Segons exposa José Bedmar, aquesta situació d’endarreriment patida en el servei d’urologia també l’ha sofert en el cas del servei de dermatologia, un fet que ha motivat la segona de les seves queixes que ha interposat al centre hospitalari, també pel temps d’espera «proper a un any». Segons constaten des del sindicat USITAC, aquest servei, conjuntament amb «els d’al·lergologia, neurologia i traumatologia» també experimenta endarreriments en la llista d’espera. Així, s’estan donant hores per al 2018, en mesos diferents, en funció de l’especialitat.

tracking