Diari Més

Municipal

Reus rep de Gas Natural un llistat de 29 persones amb avís de tall de llum

L'Ajuntament obre una nova convocatòria d'ajuts contra la pobresa energètica

Pla mig de la regidora de Benestar de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, en roda de premsa per presentar la nova convocatòria d'ajuts contra la pobresa energètica, el 24 de maig del 2017.

Reus rep de Gas Natural un llistat de 29 persones amb avís de tall de llumACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acaba de rebre un llistat de 29 ciutadans amb un avís de tall de llum per part de Gas Natural. Finalment, la ciutat ha aconseguit que la companyia distribuïdora d'energia faciliti aquest llistat perquè des de Serveis Socials es pugui actuar amb rapidesa, després del tràgic incident del novembre passat amb la mort d'una àvia que usava espelmes perquè li havien tallat l'electricitat. La regidora de Benestar Social, Montserrat Villena, ha afirmat que ja s'està estudiant cas per cas per saber si l'impagament de factures es deu a una situació de vulnerabilitat. Precisament, l'Ajuntament acaba d'obrir una nova convocatòria d'ajuts per contribuir a evitar la pobresa energètica. Enguany incorpora algunes novetats amb la voluntat d'arribar a més gent. D'una banda, s'amplia el terme per presentar les sol·licituds -d'un a sis mesos- i de l'altra, s'aplicarà un topall sobre l'ajuda concedida a fi de distribuir els 143.000 euros previstos entre més famílies.

L'any passat es pagava l'import total de la factura. Però després de constatar que, malgrat un hivern càlid, les factures eren força més elevades que l'etapa hivernal del 2015, el consistori ha decidit aplicar un nou barem per racionalitzar la subvenció. Així, es pagarà un import màxim per cada factura, dependent dels membres de la unitat familiar -d'un membre, un màxim de 45 euros, de dos i tres membres, la quantitat màxima serà de 52,5 euros, i de quatre o més membres, de 60 euros. L'import de la subvenció atorgada serà una part de les factures que es presentin del consum dels mesos de desembre del 2016 al març del 2017, ambdós inclosos.

A part d'aquest topall, i amb el mateix objectiu d'incidir en el consum responsable i eficient, els sol·licitants de la subvenció s'hauran de comprometre a assistir al servei d'assessorament energètic engegat a la ciutat o als tallers d'eficiència energètica en els 30 dies següents a la sol·licitud. També s'ha allargat el termini per presentar aquesta sol·licitud, fins als sis mesos, i per tant la data límit per fer-ho serà el 30 de novembre. L'objectiu del consistori és arribar a més gent, segons ha dit la regidora Montserrat Vilella, i, en especial, al col·lectiu de gent gran.

A més d'aquesta convocatòria, existeixen altres línies d'ajudes contra la pobresa energètica. Així, també hi ha els ajuts d'urgència, els de l'aigua per a persones amb pocs recursos i els que dóna l'empresa Aigües de Reus. El pressupost dedicat a la pobresa energètica entre els anys 2013 i 2016 s'ha disparat un 200%. Dels 1.100 ajuts concedits l'any 2013 -per import total de 125.000 euros-, l'any passat la xifra d'ajudes va ser de més de 2.500 -i una quantia de 377.000 euros. La suma de totes les convocatòries publicades i obertes aquesta setmana per a persones en situacions econòmiques desafavorides preveu una dotació de 339.000 euros.

tracking