Diari Més

Successos

L'atracador mort de la benzinera de Lleida era de Reus

El jutge ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per l'assaltant detingut

Primer pla de Mossos d'investigació analitzant el lloc dels fets, a la Bordeta.

Almenys un dels atracadors de la benzinera de Lleida era de ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assaltant de la benzinera de Lleida del passat diumenge que va resultar mort és de Reus. Dilluns, l'endemà de l'atracament, les fonts policials ja havien confirmat que el segon atracador, que va acabar detingut, també ho era. A més, també es va fer públic que la furgoneta que van utilitzar per dur a terme el robatori havia estat robada a la capital del Baix Camp.

Aquest dimecres, el jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança pel detingut. L'acusa d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. El jutjat ha obert dues causes: una per l'atracament i l'altra en relació a la mort del seu company, tot i que el detingut només està sent investigat pel robatori. Segons l'advocada de la defensa, Maria Rosa Gol, el detingut ha negat en la seva declaració que portés cap arma.

L'acusat ha declarat que es va trobar amb l'altre presumpte lladre, un amic de la infància, i que va anar amb ell perquè feia anys que no el veia. Que desconeixia on anaven, que només duia un objecte de fusta i que no duia cap pistola. També ha afegit, segons l'advocada, que creu que el seu amic tampoc duia cap arma i que en el moment dels fets anaven beguts. Aquesta declaració contrasta amb la versió dels Mossos d'Esquadra actuants, que van explicar que un d'ells va disparar el company del detingut perquè l'estava apuntant amb una arma. El detingut, que és drogoaddicte i ha estat declarat durant gairebé una hora i mitja, té altres causes obertes per robatoris.

Cronologia dels fets

El robatori va tenir lloc aquest diumenge a les 19.37 hores i els lladres es van endur els diners de la caixa enregistradora després de ferir lleument el treballador de la benzinera amb un tornavís. Tot seguit els assaltants van fugir amb una furgoneta i els responsables de la benzinera van trucar als Mossos d'Esquadra, i aleshores va començar la persecució policial. A l'avinguda Pla d'Urgell el vehicle que conduïen els presumptes atracadors va impactar contra un cotxe aparcat. Amb tot, van continuar circulant a tota velocitat fins a arribar al camí de l'antiga hípica, on van començar a circular camp a través fins que van xocar contra una tanca. Aleshores els dos ocupants van continuar la fugida a peu perseguits pels Mossos.

Durant la persecució a peu els agents haurien ordenat als lladres que s'aturessin i haurien efectuat trets intimidatoris. En el transcurs d'aquest operatiu policial per detenir els presumptes lladres, un d'ells va resultar ferit mortalment per arma de foc i l'altre, detingut, tal com van informar els Mossos d'Esquadra.

tracking